Francouzský prezident Macron brojí proti zahraniční propagandě. Chce nový zákon

07.01.2018 7:33

Na plán francouzského prezidenta Emmanuela Macrona ohledně zákona zaměřeného proti zahraniční propagandě a destabilizaci se zaměřil server BritskéListy.cz. Poukazuje na to, že hlavními terči zákona se mají stát ruské televize RT a zpravodajský web Sputnik.

Francouzský prezident Macron brojí proti zahraniční propagandě. Chce nový zákon
Foto: repro Youtube
Popisek: Emmanuel Macron se svou manželkou Brigitte

Jak však server podotýká, experti budou mít v tuto chvíli zřejmě problém vysvětlit, proč Francouzi vůbec neřeší zpravodajské zdroje typu Xinhua, Hindustan Times nebo další média, která přinášejí pro změnu čínský, indický nebo arabský pohled. 

„Nejkratší možnou odpovědí je, že čínská, indická či arabská média nepředstavují žádný problém, protože jde opravdu o média. Smyslem jejich existence je přinášet informace a – ano – v cizojazyčných mutacích také nabízet světu specifický pohled zemí či kultur, v nichž vznikla,“ zmínil server se slovy, že RT a Sputnik v tomto smyslu médii vůbec nejsou, neboť jde v první řadě o nástroje zpravodajské a informační války proti západním demokraciím.

Původní text ZDE.

„A to, oč se zmíněné podniky snaží, není ‚šířit ruský pohled‘, ale rozvrátit informační prostor v cílových zemích natolik, že dezorientovaná veřejnost již nedokáže rozeznat, co je pravda a co lež, co je důvěryhodný zdroj a co novinářská žumpa; ne že vezmou v úvahu nějaký ‚ruský pohled‘, ale že nevěří už vůbec ničemu. Dalším cílem je amplifikovat spory a nedorozumění v cílových společnostech, a vyhrocovat tak politickou a sociální situaci, aby došlo k delegitimizaci režimů a ochromení decizní sféry,“ uzavřel server s konstatováním, že sám Macron byl ve své prezidentské kampani vystaven snaze hackerských útoků prosadit do funkce Marine Le Penovou podporovanou Moskvou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…