Gay aktivista Hromada promlouvá: S Klausem jsem nespal. Politika je o kšeftech

22.07.2018 13:52

Gay aktivista Jiří Hromada v rozhovoru s Barborou Tachecí konstatoval, že na politické scéně se v podstatě vytratil rozdíl mezi levicí a pravicí. „Zůstaly už jen kšefty," prohlásil Hromada. A to nebylo zdaleka všechno.

Gay aktivista Hromada promlouvá: S Klausem jsem nespal. Politika je o kšeftech
Foto: Archiv Suma sumárum
Popisek: Jiří Hromada

V roce 2011 pomáhal Jiří Hromada organizovat první Prague Pride - pochod hrdosti osob odlišné sexuální orientace. Dnes už se podle Hromady jedná o masovou událost, které se neúčastní jen LGBT komunita.

„Lidi se každý nějak radují, někdo exhibicionisticky, někdo skromnou radostí. Ale je to liberální a každý se může projevit tak, jak chce. Myslím, že to je na tom to nejpěknější. Jestli byly průvody stovkové a poslední měl 45 000 účastníků, už to nejsou jen gayové a lesby,“ podotkl Hromada.

Herec a někdejší šéfporadce ministryně pro lidská práva Džamily Stehlíkové a poradce ministra Michaela Kocába se vyjádřil i k politice. Má poměrně velké výhrady k tomu, jak se o LGBT komunitě vyjadřoval exprezident Václav Klaus. Když se na veřejnosti objevila Klausova přezdívka Kikina, novináři se prý aktivisty ptali, zda je snad Klaus také gay a on odpovídal jednoduše: „Nevím, já jsem s ním nespal“.

Hromada má také za to, že z dnešní politiky se vytratil střet levice a pravice. „Já se osobně domnívám, že levice a pravice už v politice neexistuje. Existujou kšefty, dohody, existujou podvody, existuje něco, čemu se říká nezodpovědnost politika jako takového," zlobil se v rozhovoru s Tachecí Hromada. Politici před volbami slibují ledacos, ale když jsou posléze zvoleni, tak své sliby zapomínají. Alespoň Hromada to tak vidí. „Zapomínají, že jsou našimi placenými zaměstnanci," zdůraznil host. 

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…