Greta a Havel? Prý špatný nápad, živá by se nevrátila. Internet se baví tím, co vše by mu dívka zakázala

28.12.2021 20:42

Text politologa Milana Znoje o prvním českém prezidentovi Václavu Havlovi a také o klimatické aktivistce Gretě Thunbergové donutil k přemýšlení reportéra Respektu Marka Švehlu. Co vše by Greta Thunbergová Havlovi zakázala, pak shrnul jeden z uživatelů sociální sítě Twitter s dovětkem, že Thunbergová by se od něj živá nevrátila.

Greta a Havel? Prý špatný nápad, živá by se nevrátila. Internet se baví tím, co vše by mu dívka zakázala
Foto: Repro Youtube
Popisek: Klimatická aktivistka Greta Thunbergová

„Havel by dnes bránil EU, právní stát a Gretu Thunbergovou by pozval na Hrad. Určitě by ale nepodléhal sebeklamu,“ napsal před několika dny politolog Milan Znoj ve svém komentáři pro Hospodářské noviny. Právě to pak zaujalo Marka Švehlu, novináře z Respektu.

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

„Dneska dopoledne jsem někde narazil na text Milana Znoje s postřehem, že Havel by pozval Gretu Thunbergovou na Hrad. Od té chvíle o tom přemýšlím a připadá mi to jako super myšlenka,“ poznamenal Švehla.

To však rozporuje jeden z uživatelů Twitteru, vystupující pod jménem prof. PhDr. Petr Novotný, Th.D.: „Greta by mu zakázala: cigarety, mercedes, kamna na Hrádečku, chlast, opačné pohlaví, klobásky. Greta by se od Havla živá nevrátila. Havel by ji se Špačkem ukopal a zahrabal v lese,“ napsal.

„Já tedy zrovna z fenoménu Greta mám smíšené pocity. Marketingově je to zajímavé, pomáhá do důležitého tématu vtáhnout mladé lidi atd. Ale ta vystoupení ve velkých institucích, nevím... apelujeme na lidi, aby respektovali vědce, a tohle má charakter spíš náboženských proroctví,“ vyjádřil se ke Švehlově statusu také někdejší ministr financí Ivan Pilip.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…