Hamplová odhalila demonstrantům: Smlouva s USA? Není to obranná smlouva

16.09.2023 16:42 | Reportáž

Na demonstraci Česko proti vládě vystoupila senátorka Jana Zwyrtek Hamplová. Jako pamětnice listopadu si prý uvědomila, za co tehdy bojovali. „Za právní stát, za to, aby nevládli hlupáci, kteří si pletou bojlery a brojlery, aby se za názory nevyhazovalo, aby skončila cenzura, občané nemuseli nakupovat v zahraničí, cizí vojska nebyla na území republiky.“ Současný seznam je podle ní úplně stejný, tedy přichází nástup nové totality. „Přece se nevrátíme o 30 let zpět,“ varovala před desítkami tisíc lidí.

Hamplová odhalila demonstrantům: Smlouva s USA? Není to obranná smlouva
Foto: Repro Youtube
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová na demonstraci 16.9.

Jako poslední před závěrem hovořila senátorka Jana Zwyrtek-Hamplová. Uvedla, že její role je těžká, protože všechno už bylo řečeno. Uvedla svůj důvod pro přítomnost na demonstraci: „Neumím si představit tam nebýt.“ Jako pamětnice listopadu si uvědomila, za co tehdy bojovali: Tedy za právní stát, za to, aby nevládli hlupáci, kteří si pletou bojlery a brojlery, aby se za názory nevyhazovalo, aby skončila cenzura, občané nemuseli nakupovat v zahraničí, cizí vojska nebyla na území republiky. Současný seznam je podle ní úplně stejný, tedy přichází nástup nové totality. „Přece se nevrátíme o 30 let zpět,“ řekla.

Samková vyzývala k vyvedení vlády, Hamplová také věří, že to skutečně nastane. „Až padne vláda Petra Fialy, tak podstatným slovem bude slovo odpovědnost, každý musí nést odpovědnost za své činy,“ prohlásila.


Demonstrace Česko proti vládě.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí
Uvedla také, že poslední dva roky se věci nazývají jinak, než je skutečná podstata. Např. česká vláda.  „My ji prostě nemáme,“ tvrdí Hamplová. Ministerstvo obrany by se dle ní mělo jmenovat ministerstvo války. Připomenula, že proti smlouvě s USA hlasovaly v Senátu dvě. „To není obrana – je to smlouva o pobytu cizích vojsk na našem území, jenom se to prostě krásně nazývá,“ míní.

Začalo skandování „hanba, hanba“. „Je to hanba, podepisuju,“ reagovala na skandování.

Zmínila i svou pozici. „Já jsem takový důkaz, že to jde. Tím zdravím Kroměřížsko. Bylo tam spousta billboardů, pět silných kandidátů. Já neměla jediný. A díky tomu mohu říct, že přicházím ze Senátu. Já jsem důkaz, že to jde, když se chce.“

„EU je mrtvá, jde o to, kdy se rozpadne. S ostatními národy střední Evgropy velmi přispějeme. Jako EU je mrtvá i vláda Petra Fialy, jenom to ještě neví,“ pokračovala na jiné téma. A rýpla si, že levnější než kampaň na uklidnění občanů a vysvětlování politiky vlády by byla její demise. K publiku měla prosbu: Aby hlasovalo o odvolání vlády Petra Fialy. Všechny ruce byly nahoře.

Pravda podle ní vyplave na povrch. Navázala na Jaroslava Foldynu a jeho slova: „Už mají strach.“ Jen je nechte, ať se bojí, vzkázala za sebe. „Ať se bojí,“ skandoval pak dav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…