Hašek na Hrad? „Kretén,“ ujelo Pavlu Novotnému. Ale brankář to možná myslí vážně

21.04.2020 17:18

Slavný hokejový brankář Dominik Hašek, který hájil českou svatyni v Naganu a zásadním způsobem dopomohl českému týmu k zisku zlaté medaile, věří, že by se mu mohlo dařit i jako českému prezidentovi. A zatímco starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) touto ambicí takřka vyděsil, místopředseda Svazu průmyslu a dopravy Radek Špicar konstatoval, že Hašek může klidně zkusit zabojovat o Hrad.

Hašek na Hrad? „Kretén,“ ujelo Pavlu Novotnému. Ale brankář to možná myslí vážně
Foto: Screen Facebook
Popisek: Dominik Hašek zpívá: Není nutno, aby bylo přímo veselo

Anketa

Byl Mirek Topolánek dobrý politik?

3%
97%
hlasovalo: 26989 lidí
„Úspěchy v hokeji mi pomáhají v tom, abych cítil, že něco podobného můžu dokázat i jako prezident. Dokázal jsem strhnout svoje týmy. Svým příkladem a výkonem jsem ovlivnil mužstvo nejenom v Naganu, ale i v Buffalu, v Pardubicích. To neznamená, že jsem byl s každým kamarád a nebyly žádné konflikty, ale dokázal jsem udělat dobré mužstvo. Když jsem ho dokázal povýšit, věřím, že to samé bych udělal i s naší zemí,“ prohlásil Hašek pro Sport magazín.

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný se zděsil, že by se prezidentem mohl stát takový „primitiv“.

„Pane bože. Musím zavolat Libuši Šmuclerové, ať tomu nesoudnému primitivovi přestane zvedat telefon jen za to, že spolu před pár lety chvíli sexovali,“ poznamenal Starosta na sociální síti Twitter.

Dominik Hašek na Hrad?

V následné diskusi ještě označil Haška za „kreténa“.

„Nebuďte drzý, to za prvé. A za druhé, nemám nic proti kandidatuře toho kreténa. Mám rád deník Sport. Mám rád to vydavatelství. Vím, jak to tam chodí a jak toto vzniklo. Haška se jako protikandidáta nebojím,“ napsal v diskusi jednomu z občanů.

Dominik Hašek na Hrad?

Radek Špicar to vidí jinak. „Kdyz má takové puzení, proč ne? Ať si to vyzkouší,“ poznamenal Špicar.

Dominik Hašek na Hrad?

Hašek přitom v poslední době dával opakovaně najevo, že mu situace v naší zemi není lhostejná.

Už vloni v létě naznačoval, že by jednoho dne mohl kandidovat na Hrad. V roce 2020 na svém názoru nic nezměnil. Kupříkladu v rozhovoru pro časopis Týden konstatoval, že věří, že by mohl ovlivnit myšlení lidí správným směrem.

Mohl bych z titulu prezidentské funkce ovlivnit smýšlení velké části lidí a vést společnost tím správným směrem,“ uvedl Hašek. V rozhovoru pro Deník N dal jasně najevo, že by se jako prezident choval jinak než Miloš Zeman, protože ten šikanuje určité profese. „Prezident Zeman je člověk, který šikanuje část společnosti. Šikanuje určité profese, což je vidět třeba na tom, jak se vyjadřuje o novinářích, nabádá k jejich likvidaci,“ řekl Hašek.

Již delší dobu se stejně nekompromisně vyjadřuje i na adresu předsedy vlády Andreje Babiše (ANO), kterého žádá, aby nekazil jeho milovaný hokej.

„Fuj, hnus, zvracím. Prosím pana StBáka Andreje Babiše, aby se nepřibližoval k mému nejmilovanějšímu sportu hokeji, kterému jsem zasvětil 40 let svého života. Nechci, aby český ‚národní‘ sport byl jakkoli poskvrněn Vaším jménem,“ napsal Hašek na sociální síti Twitter 30. ledna tohoto roku, když se Babiš chlubil, jak při návštěvě Litvínova rozebíral finanční situaci v hokeji.

A Hašek veřejně podpořil demonstrace organizované aktivisty Milionu chvilek pro demokracii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…