Herec v Reflexu nastavil zrcátko: Soudruzi z Parlamentních listů a bláboly nejkomunističtějšího režiséra

26.08.2019 22:43

Producent, scenárista, herec a moderátor Vladimír Mertlík ve svém komentáři pro server Reflex.cz nastavil své již pravidelné „zpětné zrcátko“ rozhovoru ParlamentníchListů.cz s režisérem Jiřím Adamcem. Do něj a jeho tvorby se obul za jeho „bláboly“ k výročí 17. listopadu, které podle jeho slov využívají opoziční strany k demagogickým útokům na vládní koalici.

Herec v Reflexu nastavil zrcátko: Soudruzi z Parlamentních listů a bláboly nejkomunističtějšího režiséra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Národní třída v předvečer svátku 17. listopadu

„Výročí listopadu 1989 využívá opozice k naivně demagogickým útokům na vládní koalici. Jsme specialisty na zneužívání výročí,“ řekl v srpnovém rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Adamec. Ironicky na jeho slova Mertlík nyní poznamenaává, že „Jiří Adamec o tom něco ví“. „Je režisérem nejkomunističtějšího z komunistických seriálů Rodáci – oslavného eposu na dějiny KSČ, proti němuž jsou Žena pultem i Okres na severu fenomenální díla světové filmové a televizní tvorby,“ píše ve svém komentáři, kde podobné „zpětné zrcátko“ nabízí již poněkolikáté, pro server Reflex.cz.

  • Celý rozhovor s režisérem Jiřím Adamcem k přečtení ZDE

Zmínil, že v rozhovoru Adamec rovněž sdělil i svůj názor k Rusku: „Jak to bylo v Moskvě, nevím... bylo to v Moskvě, to na co se mě ptáte? Nic o tom nevím, ale že policie násilně zasahuje proti demonstrantům, to není nic nového a nevymyslel to Vladimir Putin. To je praxe stará už stovky let... A jak je to se svobodou v Rusku také nevím, a jsem dalek soudit věci, o nichž jsem jenom četl v našem tisku,“ citoval doslova jeho slova. „Není nad to, vyjádřit se jasně a srozumitelně,“ rýpl herec do Adamcova vyjádření.

„Soudruzi z Parlamentních listů dali Adamcovi k podpisu memorandum své politické platformy a Jiří tak odsoudil opozici, promluvil o životě na Floridě, prozradil, co nám Američané závidějí, velmi rázně se vyjádřil k redaktorům České televize a odsoudil české umělce, kteří se pletou do politiky,“ shrnul pak v kostce Mertlík obsah celého rozhovoru.

  • Původní zdroj ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…