Horko na Ukrajině: Dron zasáhl střechu ruského velitelství. Na Donbasu zuří boje. Na základně v Soči dým

20.08.2022 13:40 | Ze sítí

V sobotu ráno se v krymském Sevastopolu poblíž budovy sídla ruské černomořské flotily ozvala silná exploze, střechu velitelství zasáhl sestřelený dron. K výbuchu a k požáru došlo také na letišti ruského černomořského pobřežního města Soči. Agentura Unian vykládá poslední popis bojů z pohledu ukrajinské strany tak, že Rusko zahájilo na Donbasu rozsáhlou ofenzivu v několika směrech.

Horko na Ukrajině: Dron zasáhl střechu ruského velitelství. Na Donbasu zuří boje. Na základně v Soči dým
Foto: Twitter
Popisek: Dým z požáru nad letištěm v Soči

O sestřeleném dronu informoval Ruskem dosazený představitel města Michail Razvožajev, uvedl Kyiv Independent. „Spadl na střechu a vzplál,“ uvedl. BBC upozornila, že Razvožajev nejprve na Telegramu napsal, že se dron nepodařilo sestřelit.

O silných explozích podle ukrajinských médií mluví Refat Čubarov, lídr Krymských Tatarů. I podle něj narazil do budovy velitelství dron.

Vesnicí Zaozerne na západě Krymu otřáslo několik výbuchů. Ruské okupační úřady oznámily, že jejich protivzdušná obrana byla aktivována a zasáhla svůj cíl. Ruskem dosazený správce Krymu uvedl, že nedošlo k žádným obětem ani ke strukturálním škodám a lidi vyzval, „aby zachovali klid a věřili pouze oficiálním zdrojům“, píše Ukrajinska pravda.

Těžké boje pokračují na Donbasu, kde ruská strana započala ofenzivu. „Na Donbasu se ruské síly po malých postupech z počátku srpna přiblížily k okraji města Bachmut, ale do zastavěné oblasti zatím nepronikly,“ píše britské ministerstvo obrany, podle něhož Rusko nevyvinulo žádné větší úsilí o postup v Záporožské oblasti nebo v Charkovské oblasti.

V sobotu dopoledne se na twitteru objevily informace o mohutném dýmu nad mezinárodním ruským letištěm v Soči u pobřeží Černého moře. Příčina zatím není známá.

Ukrajinští obránci odrazili ruské útočné akce u Nové Dmytrivky, Virnopillje a Kurulky u hranic mezi Doněckou a Charkovskou oblastí. A také u obce Zolota Nyva, kde útočící jednotky ustoupily, hlásí ukrajinský generální štáb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…