Horníkovou (ODS) by po jmenování do NKÚ nahradil ve Sněmovně Mečíř

21.03.2013 12:53

Poslankyni Zdeňku Horníkovou (ODS) v případě jejího jmenování viceprezidentkou Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) v Poslanecké sněmovně nahradí podnikatel z Trutnovska Martin Mečíř. Horníková dnes ČTK řekla, že po svém případném zvolení a následném jmenování rezignuje také na post předsedkyně ODS v Královéhradeckém kraji.

Horníkovou (ODS) by po jmenování do NKÚ nahradil ve Sněmovně Mečíř
Foto: hns
Popisek: Kontrolní protokol NKÚ, ilustrační foto.

Dvaačtyřicetiletý Mečíř, který je také členem trutnovského zastupitelstva, dnes ČTK potvrdil, že je připraven do sněmovny nastoupit, zatím se nerozhodl, jaké oblasti se bude věnovat. "Přiznám se, že tohle budu řešit až ve chvíli, kdy to bude aktuální," řekl Mečíř, který v parlamentních volbách kandidoval na 17. místě kandidátky. Prvním náhradníkem se stal díky preferenčním hlasům.

Horníková, která stojí v čele krajské ODS v Královéhradeckém kraji od února 2012, již svolala na 13. května regionální sněm, který by měl zvolit nové vedení. "V případě mého zvolení viceprezidentkou NKÚ mohu zůstat řadovým členem ODS, ale žádné funkce vykonávat nesmím," řekla Horníková.

Poslanci před několika dny zvolili kandidátem na prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu jeho dosavadního viceprezidenta Miloslava Kalu (49). Do funkce ho musí ještě jmenovat prezident republiky Miloš Zeman. Kala je členem ČSSD, jeho jmenováním se uvolní post viceprezidenta úřadu. Do této funkce by podle údajných dohod měla sněmovna zvolit Horníkovou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…