Hráblo někomu? Xaver prý provádí toto... Strašné. A není to jen tak. Exkluzivní vyjádření

05.02.2020 12:15

Komentátorka Karolina Stonjeková zveřejnila na svém facebookovém profilu konverzaci s redaktorkou serveru Seznam Zprávy, která se jí ptala, zda je vystoupení u Luboše Xavera Veselého na serveru XTV.cz placené. To znamená, zda Stonjeková platí za možnost komentovat.

Hráblo někomu? Xaver prý provádí toto... Strašné. A není to jen tak. Exkluzivní vyjádření
Foto: archiv L. X. Veselého
Popisek: Moderátor a publicista Luboš Xaver Veselý

Redaktorka serveru se Stonjekové ptá, zda za to, že v Xaverově pořadu vystoupí, musí zaplatit nějakou částku. „Tak to jsou mylné informace. Ostatně neznám televizi, kde by host platil za to, že si ho televize jako hosta pozve. Myslím, že tak to nefunguje ani u pana Moravce v Otázkách,“ odvětila Stonjeková redaktorce. „Takže mu za každý komentář nedáváte 15 tisíc korun, jak někteří lidé tvrdí?“ ptala se redaktorka dál. „Moc by mě zajímalo, jací lidé to tvrdí. Ráda bych si je fyzicky prohlédla a přátelsky si s nimi pohovořila o motivech jejich tvrzení. Jinak pokud jde o vaši aktuální otázku, stále v plném rozsahu platí má odpověď výše,“ odvětila dále Stonjeková.

Anketa

Babišova vláda podává žalobu proti Evropské komisi ve věci dotací Agrofertu. Vadí vám to?

7%
93%
hlasovalo: 10427 lidí

„Já se občas, nebo spíš pořád divím, že si ty lidi s těma lžema a pomluvama nedají pokoj... Sice tedy tentokrát ty pomluvy očividně nepochází ze ‚starého dobrého směru‘, nýbrž nepochybně souvisí s Xaverovou kandidaturou do Rady ČT. Ale i tak platí první věta... Na druhou stranu je fér, že se paní redaktorka alespoň zeptala. Taky to mohla napsat jako fakt a neptat se, protože lidí, co s drbem operují jako s holou pravdou, kolem sebe vídám dost!“ napsala k celé konverzaci Stonjeková na svůj facebookový profil.

Pro Parlamentní listy pak svůj komentář rozšířila. „Přišlo mi zvláštní, proč se mě redaktorka Seznamu na takové věci ptá. Buď je za tím kampaň proti Xaverovi Veselému, který kandiduje do Rady ČT, nebo takovým dotazem paní redaktorka třeba naznačuje, že na Seznamu hosté za své rozhovory platí, a zjišťuje si, jestli to tak chodí i v jiných médiích. Částka 15 tisíc, o kterou se údajně mělo jednat, ale naznačuje, že ať už je správně varianta A, nebo B, jisté je, že tu někomu, jak se lidově říká, pořádně hráblo!“ uvedla Stonjeková.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…