Hrozí jiný neklid, ne pandemický. A vláda to ví! Petr Žantovský tuší zcela nové věci za pandemickým zákonem

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
12.02.2022 7:51 | Komentář

TÝDEN V MÉDIÍCH Většinou jediní lidé, které si zvou do živého vysílání, jsou ti, u nichž je už z minula záruka, že řeknou, co je potřeba. To není přiznání nikoho z České televize, ale konstatování jednoho z ředitelů americké CNN, který netušil, že je natáčen. Do přehledu mediálních zajímavostí se dostala i americká agentura Bloomberg, která už před týdnem ve svém zpravodajství oznámila, že Rusko vtrhlo na Ukrajinu. Petr Žantovský se však nejdůkladněji věnuje klacku, který by ráda měla v ruce vláda pro případ jakéhokoli odporu občanů. Je skrytý v novele pandemického zákona.

Hrozí jiný neklid, ne pandemický. A vláda to ví! Petr Žantovský tuší zcela nové věci za pandemickým zákonem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Žantovský

Čím jiným lze tentokrát přehled mediálních zajímavostí začít než novelou pandemického zákona, kterou neschválil Senát. „Taškařice, kterou nám připravil pan ministr Válek a někteří senátoři, obnažila způsob, jakým přemýšlí pan ministr a jakým možná přemýšlejí členové dnešní vlády, soudě podle toho, jak se vyjadřovali k nepřijetí novely. Způsob, jaký mám na mysli, je ryzí arogance, která nebere absolutně žádné ohledy na to, co si o tom myslí občané, ale i co si o tom myslí dokonce i lidé, kteří o tom mají spolurozhodovat, tedy zákonodárci. A pan ministr řekne ‚Pokud nebude pandemický zákon, abych mohl chránit seniory, bude muset vláda vyhlásit nouzový stav‘. To je věta, ve které je hned několik fligen, jak se říká ve Válkově rodném Brně. Jedna fligna je v tom, že nás pan ministr balamutí tím, že celý zákon je na ochranu seniorů. Není to pravda,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Ve skutečnosti je ten zákon jako klacek do ruky pro případ jakéhokoli odporu občanů v jakékoli situaci. „Vláda přece není hloupá a ví, že teď s tou dramatickou energetickou krizí a zvyšováním cen energií přijdou lidem první složenky a začne jiný neklid. Nebude motivován pandemicky, ale energeticky. A že se určitě najde někdo, nemusí to být zrovna spolek Chcípl PES, ale kdokoli jiný, kdo tuhle nespokojenost kanalizuje a převede ji do nějaké pouliční akce nebo něčeho podobného. Zákon bude samozřejmě velmi gumově umožňovat, aby vláda pod lživou záminkou nějakého zdravotního ohrožení omezila shromažďovací právo, které máme dáno Ústavou, a v tu chvíli jsou všichni eventuální protestující za hranou zákona, jsou pronásledováni, mohou být vystaveni represím, mohou být zatýkáni, může s nimi být nakládáno v trestněprávním řízení a podobně. Prostě je to válka vlády proti vlastnímu obyvatelstvu,“ tvrdí mediální analytik.

Média zaujaly Válkovy karty, ale už ne, že mluví jménem vlády

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Hroník

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…