Inspekce odložila případ karlovarské losovačky

05.04.2011 19:07

Inspekce policie odložila případ výběrového řízení na výstavbu karlovarské multifunkční arény, která přišla město na zhruba 1,2 miliardy korun.

Inspekce odložila případ karlovarské losovačky

V případu takzvané "karlovarské losovačky" se inspekci nepodařilo prokázat, že byl spáchán trestný čin. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Podle mluvčí inspekce Radky Sandorové protikorupční policie neudělala chybu, když kauzu v roce 2008 odložila. Případem se policejní inspekce začala zabývat na začátku roku kvůli podnětu ministra vnitra Radka Johna (VV). Ten měl podezření, že v kauze došlo k obrovské skartaci dokumentů. Ani to se nepotvrdilo.

Půlmilionová pokuta

Karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA) dnes ČTK řekl, že je to pro něho nová informace a zatím není jasné, jak se město k případu postaví. Podotkl, že z jeho pohledu momentálně nevidí žádnou další možnost, jak případ arény otevřít. "Patrně nezbude, než akceptovat toto rozhodnutí. Probereme to však v koalici K20 a společně se rozhodneme co dál. Stále je tady i pochybnost, zda se provedly všechny stavební práce v takovém rozsahu, v jakém byly zaplaceny. Důkazy jsou bohužel v zemi," uvedl primátor.

Zatím jediným trestem tak zůstane půlmilionová pokuta pro karlovarskou radnici od antimonopolního úřadu, který soutěž označil za zmanipulovanou. Opětovné přešetření případu ale nařídilo letos i krajské státní zastupitelství. Podle něj byla věc odložena předčasně na základě neúplně zjištěného skutkového stavu.

Cinknutý los 

Při losování dodavatele stavby losující nápadně dlouho vybíral z osudí lístky. Losování zúžilo okruh uchazečů o zakázku z původně 16 přihlášených firem na pět. Nakonec vylosoval sdružení firem Syner, Baustav a Metrostav. A právě tyto stavební společnosti nakonec karlovarskou multifunkční arénu postavily.

Tehdejší vedení města ale zmanipulování výběrového řízení odmítalo. Naopak opozice, která je nyní ve vedení města, tvrdila opak. Právě současné vedení města před časem požádalo Johna o znovuotevření případu.

Čtěte také:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …