Islám je jako nacismus? Klára Samková potrestána, je tu oficiální DOKUMENT

26.07.2018 13:02 | Zprávy

Advokátka Klára Samková zveřejnila listiny, které vysvětlují, proč jí byla uložena pokuta ze strany České advokátní komory. Jde o incident, při kterém proklela tureckého velvyslance.

Islám je jako nacismus? Klára Samková potrestána, je tu oficiální DOKUMENT
Foto: archiv
Popisek: Klára Samková

V kárném rozhodnutí České advokátní komory se píše, že se doktorka Klára Samková shledává vinnou z přečiny snížení důstojnosti advokátního stavu, neboť nedodržovala pravidla profesionální etiky. Z toho důvodu jí advokátní komora uložila pokutu ve výši 25 000 korun. Náklady na kárné řízení pak byly vyčísleny na 8 000 korun.

Klára Samková o aktuálním vývoji kauzy informovala své fanoušky na sociální síti Facebook. Podle odůvodnění je advokát povinen postupovat při výkonu advokacie tak, aby nesnižoval důstojnost a vážnost advokátního stavu, a to i v běžném občanském životě. Odvolává se přitom na judikát Ústavního soudu z roku 1998. JUDr. Pavel Čupr dále v odůvodnění uvádí: „Kárný senát konstatoval, že se na kárně obviněnou hledí, jako by se nedopustila kárného provinění a jako by jí nebylo uloženo kárné opatření.“

A co bylo oním přečinem Samkové? Jde o shromáždění s názvem „Veřejné čtení“, které se uskutečnilo v červnu 2016 na Ořechovce před budovou ambasády Turecka. V projevu, který zazněl 7. června 2016 před ambasádou, Samková na adresu velvyslance Ahmeta Bigaliho uvedla: „Proklínám vás, proklínám vás, proklínám vás. Umřete dřív, než zplodíte syny, a umřete beze cti.“ Právě tento výrok je předmětem šetření.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…