Janek Ledecký hostem Pražské kavárny Petra Žantovského

18.10.2021 9:56

Pražská kavárna, internetový pořad Petra Žantovského, měla poprvé za tři čtvrtě roku existence pořadu hostem hudebníka, skladatele a libretistu Janka Ledeckého. Mluvilo se pochopitelně o muzice, ale zdaleka nejen.

Janek Ledecký hostem Pražské kavárny Petra Žantovského
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Janek Ledecký hostem Pražské kavárny

„Začínal jste v první půli 80. let. Dnes je v módě sentiment, ohlížení za ‚starými dobrými časy‘. Jak na ně vzpomínáte? Každopádně tehdy byla pestrá hudební scéna – od Jasné páky přes OK Band, Wanastovky po Žentour. Dnes to, co se line z rádií, často vypadá jako uniformní hlasy a zvuky… Proč to tak je? I po stránce vnější ten vývoj jako by se vracel – od singlů z 50.–60. let přes komponovaná alba v letech sedmdesátých a osmdesátých zpět k singlům. Čím to je?“ ptal se například Žantovský.  
 
 
Hovořilo se ale i o muzikálech, jejichž je režisérem. Co ho v této singlové době vedlo k tvorbě scénických děl? Co si myslí o společenské angažovanosti některých umělců? „Nechtěl jste se někdy víc politicky angažovat? Mnoho lidí by za vámi šlo. Co s hudební scénou udělal lockdown? Co plánujete, když přijde, jak někteří hrozí, další omezení kulturních aktivit? A co plánujete, když nic takového nepřijde?“ Tyto a mnohé další otázky padly v dalším interview z cyklu Pražská kavárna s Jankem Ledeckým.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…