Jaromír Soukup to rozjel na plné pecky: Hamáček drží Babiše za koule! Rada ČTK? Úplně na hov*o

22.06.2019 17:50

Jan Hamáček (ČSSD) drží Andreje Babiše (ANO) „za koule“, pravil doslova generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup a vše názorně předvedl na kameru. Na paškál si vzal i moderátora České televize Václava Moravce, na kterého vytáhl obří tužku, a Miroslava Kalouska, který už si prý konečně všiml, že jeho TOP 09 přešla do fáze klinické smrti. Soukup přidal také vtip o předsedovi vlády.

Jaromír Soukup to rozjel na plné pecky: Hamáček drží Babiše za koule! Rada ČTK? Úplně na hov*o
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Moje zprávy s Jaromírem Soukupem

„Vítejte u Týdne Jaromíra Soukupa, jediného pořadu v Česku, možná bych našel jeden podobný v Americe, kde miliardář říká vtipy a navíc mu to jde. V Americe byl jeden takovej pořad, už se nevysílá, Donald Trump tam byl, on je taky miliardář, a byl dost populární. Ale v Česku, já jsem taky miliardář. On byl teda miliardář v dolarech, což já nemám. Ale vyžít se s tím dá. Hlad nemám,“ zahájil Soukup svou satirickou sestavu, kterou považuje za vtipnou.

O chvilku později si vypůjčil vtip legendárního komika Miloslava Šimka: „Politici vždycky mluvili jako kniha. – Akorát některý z nich potřebovali do vazby.“

Od vtipů o knihách a politicích přeskočil ředitel k předsedovi ČSSD Janu Hamáčkovi. Vzpomněl si na něj v souvislosti s Michalem Semínem, konzervativním publicistou, kterého do Rady ČT nominovalo hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Soukup se Hamáčkovi smál, že odmítá do Rady ČTK zvolit právě Michala Semína, když prý ani ČTK, ani onu Radu ČTK vlastně nikdo nezná.

Babiše prý Hamáček drží „za koule“, jak se vyjádřil sám Soukup, a vedle toho prý i za krk. „On ho drží za koule i za krk. Za obojí, jo,“ pravil Soukup a názorně vše předvedl. Jednou rukou se chytil za krk a druhou za rozkrok.

„A vlastně říká: ‚Andreji, hele, můžeš si vládnout, ale když já tě sevřu, tak seš v prd...‘,“ naznačil Soukup. „A ten Hamáček vědom si toho, že může kdykoliv sevřít, tak si začíná vyskakovat. A teď se Hamáček rozčílil, že oboje sevře, když zvolej do Rady ČTK nějakýho chlapa, kterej se jmenuje Semín. Víte, co je to ČTK? Nikdo to neví!“ podivoval se ředitel nad Hamáčkovým počínáním. 

Divákům okamžitě dovysvětlil, že jde o tiskovou agenturu s novináři, kteří píšou články a prý chodí po tiskových konferencích na chlebíčky. „A tyhlety novináře, který nikdo nezná, protože oni jsou podepsaní ČTK, tak nad nima je ta Rada, kterou nikdo nepotřeboval, a ani tu Radu nikdo nezná. A tam má být tenhleten pan Semín. A Hamáček řekl: ‚Andreji, ten Semín tam nebude, nebo máš po ptákách. A to doslova‘,“ popisoval Soukup vymyšlený rozhovor mezi Babišem a Hamáčkem.

Jedním dechem dodal, že sociální demokracie šla do vlády s Babišem i navzdory jeho kauze s firmou Čapí hnízdo... dotace Evropské unie, různé zakázky... „různejch průserů“, doplnil ještě Soukup. „A teď ten Semín,“ zvedl hlas Soukup s tím, že nechápe, jak by kvůli Semínovi mohla padnout vláda. „Já si jenom myslím, že ta Rada je úplně na hovno. Já nevím, kolikrát se scházejí. Možná tak jednou za rok,“ uzavřel toto téma ředitel televize.

Vytáhl z rukávu vtip o Andreji Babišovi: Pan učitel se jednoho dne ptá Pepíčka, „Pepíčku, máme větu: ‚Andrej Babiš opouští politiku.‘ Jaký je to čas?“ Pepíček se zamyslí a povídá „Já myslím, že nejvyšší, pane učiteli.“ A z publika zazněl smích.

A nebyl by to Jaromír Soukup, kdyby vynechal zmínku o předsedovi poslaneckého klubu TOP 09 Miroslavu Kalouskovi. Ředitele televize zaujal rozhovor, který Kalousek poskytl serveru Aktuálně.cz. Prý v něm konstatoval, že se TOP 09 nachází ve stavu klinické smrti. „Jestli na to přišel až teď, tak to vypadá, že byl asi trochu mimo sebe,“ žertoval na Kalouskův účet Soukup a naznačoval přitom popíjení alkoholu. „Ti ostatní to ví už dost dlouho,“ rýpal dál do Kalouska.

A přidal další vtip, kde sehrál svou roli i podnikatel Zdeněk Bakala.

„Sedí takhle Mirda s Bakalou u Ženevskýho jezera, chytají ryby, kouří si u toho doutníček a najednou se naviják zasekl a Bakala s Kalouskem chytí zlatou rybku a zeptaj se jí – ‚no, co ty bys chuděrko chtěla?‘. Rozumíte, to je jako vtip, normálně se ptá rybka člověka, ale oni už všechno mají,“ vysvětloval vtip ředitel.

Vzal si na paškál moderátora České televize Václava Moravce, kterého ředitel TV Barrandov označil za „geniálního moderátora“. Ten si podle Soukupa zve do svého pořadu hosty, kteří si s sebou většinou přinesou mnoho papírů. „A teď oni tam seděj a mudrujou,“ rozvíjel zvolna Soukup téma, které ho prý zaujalo. Moravcovi hosté prý mudrovali o dopravě a Soukup chvíli přemýšlel, proč na to kouká. „Já nevím, jestli už mám nějakou poruchu na toho člověka,“ poznamenal Soukup na Moravcovo konto.

Posléze se ho rozhodl parodovat. Ať prý Soukup položí jakoukoli otázku, vždy to prý bude lepší otázka, než jakákoli Moravcova otázka. Když to divákům vyprávěl, šermoval u toho obří růžovou tužkou. Svůj výstup o Moravcovi zakončil větou, že „dělat nudu za statisíce umí každej. Ale dělat legraci skoro zadarmo, to umím jenom já.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…