Jsem zatracený homofob? ptá se politik na penzi Macek

08.08.2011 10:53

I Miroslav Macek, někdejší místopředseda ODS, se vyjádřil k problematice Petra Hájka a pochodu homosexuálů. A ani on se nehlásí mezi ty proklamované „homosexualisty“.

Jsem zatracený homofob? ptá se politik na penzi Macek

Macek (stejně jako většina těch, kteří se nezhroutili z Hájkových výroků a nechtějí ho upálit) zdůrazňuje, že tolerance homosexuality, stejně jako jakékoli jiné rozené odchylky, je správná. On se tedy rozhodně neřadí mezi extremisty či xenofoby. Přesto se ale na Prague Pride dívá s rezervou.

SLEDUJEME téma: Hájek a homosexuálové 

Kdo nesouhlasí, je pravicový extremista

"Jsem přesvědčen, že ohromné většině občanů tohoto státu homosexualita a homosexuálové pranic nevadí. Proč také, vždyť zrovna tak jim vesměs nevadí lidé s desítkami jiných vrozených genetických odchylek. To, co jim vadí, není homosexualita a homosexuálové, ale jistá jejich zpupnost s jakou se snaží majoritní společnosti, vnutit za halasné podpory fanatických ochránců minorit všeho druhu názor, že homosexualita je cosi "víc", cosi hodné obdivu a hrdosti až pýchy (pride),cosi, co je záhodno halasně dávat najevo," píše na svém webu viditelny-macek.cz.

Macek ale hlavně říká, že nejhorší je situace, kdy je někdo odlišným názorem okamžitě označen za pravicového extremistu. Říká také, že všem, kteří prosazují absolutní toleranci, se stejné schopnosti tolerance vůbec nedostává. A nakonec vyjadřuje souhlas s Milošem Zemanem, který v rozhovoru pro Reflex odsoudil jakoukoli ideologii s tím, že „člověk nemá věřit, člověk má vědět".

Psali jsme:
Válka o gaye zuří dál. To nečekal ani Hájek
Prezident Klaus: K výrokům Petra Hájka na adresu homosexuálů
Nešéfuje Hájek Klausovi? Komentátor hodnotí působení vicekancléře
Hájku háječku, jak jsi omezený. Sidovský o vicekancléřových výrocích

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…