Jsou Černochová a Pekarová schopné uvažovat neukrajinsky? Václav Klaus zneklidněn. Touto zprávou

16.09.2023 11:58 | Monitoring

Exprezident Václav Klaus se v glose, kterou zveřejnil na webu svého institutu, zamyslel nad českou, německou i evropskou ekonomikou, které podle něj stagnují. „Jsou charakterizovány velmi pomalým ekonomickým růstem, v řadě zemí růstem prakticky nulovým,“ zmínil a rozebral příčiny.

Jsou Černochová a Pekarová schopné uvažovat neukrajinsky? Václav Klaus zneklidněn. Touto zprávou
Foto: Hana Brožková
Popisek: Exprezident Václav Klaus

Podle Klause je příčin velmi pomalého ekonomického růstu mnoho, ale dvě vyčnívají. „Evropané už nechtějí pracovat. Líbí se jim stále prodlužované víkendy, přibývání počtu svátků, zvyšování délky dovolené, narůstající praxe ‚houmofisů’, stále zvyšované minimální mzdy, garantované příjmy, předčasné důchody atd. To všechno jsou definiční charakteristiky mentality dnešních Evropanů. Jen staromilci se tomu brání,“ sdělil Klaus.

„Druhým hlavním důvodem ekonomické stagnace Evropy je vítězné tažení zelené ideologie, která už od 60. let každým dnem nabývá na síle. Našla svou vlajkovou loď v konceptu globálního oteplování způsobeného emisemi CO2, čili lidmi. Tato zhoubná, nevědecká doktrína se stala oficiálním náboženstvím. Její přímý vliv na ekonomickou stagnaci Evropy je nepopiratelný,“ zmínil exprezident. 

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52388 lidí
„Někteří aktivisté globálního oteplování – bohužel i v naší vládě – to sice popírají, ale data jsou neúprosná. A souvislost s bojem s emisemi CO2 také. Píšu o tom teď proto, že mne zneklidnila zpráva OSN ze závěru minulého týdne s nadpisem v ČTK: ‚Tempo snižování emisí nestačí na to, aby se podařilo dodržet cíl omezit globální oteplování na úrovni 1,5 stupně do konce století’. Znamená to, že nastane další veliký tlak na boj s CO2, což – přeloženo do češtiny – znamená na normálnost našich životů. V Praze budou Hřibové všeho druhu ještě silněji preferovat cyklistiku, ministři Hladíkové budou za peníze daňových poplatníků financovat zateplování starých budov výletníků z měst, kteří obsadili venkovské domy po babičkách (a při své preferenci výletů k moři tyto chalupy příliš často nenavštěvují), Síkelové budou dále doplňovat zásobníky drahého zemního plynu (když se rozhodli nepoužívat ruskou ropu), apod.,“ podotkl Klaus. 

„Za těchto podmínek, když k tomu ještě přidáme, že bude paní Černochová nakupovat drahá americká letadla, ač je jasné, že na ně nemáme, evropská ekonomika, a zejména svou ekonomickou strukturou specifická ekonomika česká, růst nemohou. A znamená to také, že v této situaci Fialova vláda nemůže nikdy vyrovnat státní rozpočet a musí ho financovat buď na dluh (který bude splácen neznámo v jak vzdálené budoucnosti), nebo inflací, která přispívá k vyrovnání rozpočtu hned. Jedinou cestou z této pasti je nová transformace ekonomiky, která však předpokládá transformaci myšlení lidí. To musí nastat dříve. Po komunismu lidé věděli, že je pokračování ve stejném modelu (ekonomiky i myšlení) nemožné. Teď to lidé bohužel ještě nevědí,“ dodal Václav Klaus.

A klade otázku, kdy naše vláda začne uvažovat neukrajinsky a zda toho vůbec předsedkyně Pekarová Adamová (TOP 09) a ministryně obrany Černochová (ODS) jsou schopny.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Prioritou ODS od Klause počínaje byli vždy nejbohatší v zemi, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 16.09.2023 12:33:43
Těm nahrávala, pro tyto struktury tvořila zákony a drancovala stát. Rozkradení země v privatizaci /Bakala a další/, solární tunely, předražené vojenské zakázky, nahrávání energetickým firmám, solární tunel atd. Pětikoalice dělá jen to, nač je nasměroval od prvopočátku Klaus. Jen dnes už nemají ten mohutný majetek země, proto ožebračují a drancují obyvatelstvo.

|  14 |  1

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …