Jsou tam lidi, kteří byli i v současné koalici. Tak v čem vidí tu změnu?! Patrik Nacher vypěnil nad novou vládou Prahy

06.11.2018 21:54

Poslanec a předseda zastupitelského klubu hnutí ANO v Praze Patrik Nacher se obul do nově se rodící koalice v hlavním městě. Co mu vadí? Především dvě věci. Třeba to, že někdejší partneři končící primátorky Adriany Krnáčové (ANO) dnes mluví tak, jako by s fungováním Prahy poslední čtyři roky neměli nic společného.

Jsou tam lidi, kteří byli i v současné koalici. Tak v čem vidí tu změnu?! Patrik Nacher vypěnil nad novou vládou Prahy
Foto: JK
Popisek: Patrik Nacher

Komunální volby v Praze skončily pro hnutí ANO špatně. Ačkoli se předseda vlády a šéf hnutí Andrej Babiš netajil tím, že chce v Praze hrát prim, jeho hnutí nakonec skončilo až páté a podle všeho skončí v opozici. Teď se byl Babiš na své pražské zastupitele podívat a leccos jim sdělil. Popsal úspěchy, kterých dosáhla Adriana Krnáčová jako primátorka za hnutí ANO. Předseda zastupitelského kubu ANO a poslanec Patrik Nacher byl s vystoupením premiéra spokojen.

Podstatně kritičtější než k premiérovi byl k předsedovi TOP 09 Jiřímu Pospíšilovi a k šéfovi hnutí Praha sobě Janu Čižinskému. Pánové sice dohodli vznik koalice s Piráty, ale sami nebudou sedět v Radě hl. města Prahy, což se Nacherovi ani trochu nelíbí. Svou nelibost dal najevo v rozhovoru pro Pražský deník.cz.

„I když počítáme s tím, že skončíme v opozici a vládu sestaví strany na druhém až čtvrtém místě, vadí mi tři věci. Za prvé dva lídři (Jan Čižinský a Jiří Pospíšil – pozn. red.) nepřevzali odpovědnost a nebudou sedět v městské radě. Přitom oba lákali pozornost voličů. Jejich hnutí (Praha sobě) či společnou kandidátku (TOP 09, STAN a KDU-ČSL) lidé volili hlavně kvůli nim, takže podle mě je fér, aby se vlády v Praze aktivně účastnili,“ zdůraznil politik.    

A pak zmínil ještě jednu věc. „Rád bych na zastupitelstvu také slyšel vysvětlení, v čem si představují tu změnu, o které se pořád mluví. Jsou tam lidi, kteří byli i v současné koalici (například radní Jana Plamínková ze STAN nebo zastupitel Čižinský byli součástí Trojkoalice – pozn. red.). Někteří dokonce práci brzdili. Zajímalo by mě, v čem se teď budou chovat jinak. Kromě Pirátů, kteří byli standardní opozicí, vidím v koalici mírnou politickou schizofrenii,“ zlobil se.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…