Kalousek: Podám na Babiše žalobu za „ožralu“ a „zloděje“

15.07.2018 21:36

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se rozhodl podat žalobu na premiéra Andreje Babiše (ANO) za jeho slova při jednání Poslanecké sněmovny o důvěře vládě. Píšou o tom Lidovky.cz.

Kalousek: Podám na Babiše žalobu za „ožralu“ a „zloděje“
Foto: Kalousek
Popisek: Miroslav Kalousek na tiskovém brífinku před schůzí sněmovny

Babiš se v noci ze středy na čtvrtek velmi rozvášnil a Kalouska nazval mimo jiné ožralou a zlodějem. Následně se o den později rozhodl omluvit, a tak Kalousek chce celou záležitost co nejdříve předat svému právnímu zástupci. „Sněmovnu tím zatěžovat nechci. Tohle mu nesmí jen tak projít,“ uvedl Kalousek. 

  • Původní text ZDE.

„Je to poprvé, co si někdo v historii na půdě Sněmovny dovolil někoho křivě obvinit ze smrti lidí. To si ten trestně stíhaný estébák dovolil hodně,“ dodal vzápětí pro Lidovky.cz.

Spor se rozhořel téměř před půlnocí ve středu, když Kalousek Babiše obvinil, že křivě přísahal na své děti v kauze Čapí hnízdo. „Nevím, kolik má promile ožrala Kalousek dneska, zloděj zlodějský, nebudeš mě urážet a nebudeš mluvit o mých dětech,“ řekl vzápětí Babiš. Zároveň také uvedl, že Kalousek rozkrádal ministerstvo obrany a zabil lidi přes padáky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…