Kalousek odpálil bombu. Nakopl Pavla Čižinského a vypuklo to. Hádka s Rychlíkovou a dalšími. Pak vypálil Topolánek: Putin mi svého času řekl...

10.10.2018 17:35

Praha 1 je známá hlavně turisty a podniky s turistickými cenami. V komunálních volbách zde zvítězilo hnutí Praha 1 Sobě s 21,25% hlasů. Podle informací Novinek.cz se chystá koalice, ve které se už nebude nacházet dosovadní starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký za TOP 09. Kritizoval ho například bratr Jana Čižinského Pavel Čižinský, čehož si všiml Miroslav Kalousek a hned přispěchal se svým názorem na bratra Čižinského na Twitteru. Jenže v komentářích narazil...

Kalousek odpálil bombu. Nakopl Pavla Čižinského a vypuklo to. Hádka s Rychlíkovou a dalšími. Pak vypálil Topolánek: Putin mi svého času řekl...
Foto: Hans Štembera
Popisek: TOP 09 představila svou Vizi 2030. V tomto roce by ráda například viděla již zavedené euro nebo stejnou životní úroveň jako v sousedním Německu

Kalouska celkem zjevně zaujal článek na serveru Novinky.cz, ve kterém se Pavel Čižinský vyjadřuje k Lomeckému. A napsal o něm toto: "Pavel Čižinský. Nelze si nevzpomenout, že jako aktivista iniciativy ProAlt neváhal přirovnat Karla Schwarzenberga ke Stalinovi a veřejně tvrdil, že Karel lže a krade. Iniciativa ProAlt rovněž v Putinově zájmu bojovala proti radaru v Brdech. Promění Prahu..."

 

 

Anketa

Je v pořádku, když zastupitelé vytvoří koalici bez strany, která vyhrála komunální volby?

10%
90%
hlasovalo: 12689 lidí
Záhy se ozvala sloupkařka Práva a redaktorka webu A2larm Apolena Rychlíková. "Jako chápu, že za kolegu ze strany Lomeckého bojujete, ale ProAlt vznikl až po Ne základnam a v nich se Čižinský neangažoval. Takže to máte blbě komplet a ješte teda s tím Stalinem poprosím o link," vzkázala předsedovi poslaneckého klubu TOP 09. Kalousek sdělil, že ProAlt otevřeně Ne základnám podporovala a že video s “projevem” pana Čižinského P. je ke zhlédnutí na echo.cz. "Lomeckého nebráním, ohlásil odchod. Nepřekousnu ale, když kdokoliv sprostě hanobí KS, který věrně sloužil téhle zemi 60 let. Poproste otce, ať Vám to vysvětlí," neodpustil si špičku politik.

 

 

 

 

Rychlíková si s Kalouskem pak ještě chvíli vyměňovala názory. Uvedené video prý Kalousek dezinterpretoval a obě iniciativy byly prý demokratické. "Snaha diskreditovat Pavla Čižinského je fakt trapná," vrátila Rychlíková Kalouskovy políček. "Závidím Vám Vaši schopnost poslouchat a neslyšet. PČ na tom videu jmenuje KS, sprostě ho uráží, ale já to dezinterpretuji. Brava, patří vám budoucnost," dostával se do ráže bývalý předseda TOP09.

 

 

 

 

Kalousek se s novinářkou pak ještě chvíli přel o to, kdo je demagog a kdo "známý šíbr", kdo vytahuje minulost a podobně. Poslední slovo měla Rychlíková, když Kalousek prohlásil, že už s ní slovo ztrácet nebude. "Prohrát volby a začít házet špínu na protikandidáta, zvládnout strašit Putinem a říkat nepravdy, to je prostě značně velký trapas. Človek by řekl, ze jste se v topce už naučili prohrávat se ctí. Tak příště! Mějte se," rozloučila se sloupkařka z Práva.

 

 

 

Ota Burian si do Kalouska pro změnu rýpnul, že negratuloval současnému předsedovi. "Nějak jsem nezaregistroval vaše gratulace J. Pospíšilovi k solidnímu vysledku v Praze," napsal a Kalousek odpověděl, že spolu mluví, a tak si to nemusí psát. "Tak to jsem rád. Hlavně táhnout za jeden provaz," naznačoval ještě Burian.

 

 

 

 

Že si Kalousek spletl iniciativy si myslí i aktivistka Saša Uhlová. "Nespletl jste si trochu ProAlt se Ne základnám?" tázala se poslance.

 

 

Téma radaru probudilo i Kalouskova bývalého kolegu z vlády, Mirka Topolánka. Michal Čadil se vyjádřil, že také nechtěl radar se základnou a nechce tu nic takového ani do budoucna. Nemyslí si, že to má cokoli co do činění s Putinem. "Ale nežíkejte, brepto. Ono še nám to rozbalilo? Největší geostrategickou chybou Obamy byla rezignace na americkou bázi ve střední Evropě. Krym, východní Ukrajina, Moldova, Pobaltí. I proto Poláci a Rumuni usilují o nápravu. A my se strategicky přikrčíme..." obhajoval radar Topolánek.

 

 

Pak ještě Topolánek uvedl, co mu prý Putin sdělil: "Putin mi svého času řekl. Mám 3 možnosti. Přesměrovat naše rakety zpět na evropská města, vrazit miliardy do výzkumu protizbraně nebo se dohodnout. C) bylo správně. B) postupně realizuje! Nehrejte si na geopolitika a stratéga, prosím," odkázal Topolánek Čadila.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…