Katalánský expremiér vkročil do Německa a tam ho zatkli. Je na něj vydaný evropský zatykač, krčí rameny

25.03.2018 15:15

Někdejší katalánský premiér Carles Puigdemont před pár měsíci utekl ze Španělska. Po neúspěšném pokusu o vyhlášení referenda o nezávislosti Katalánska na Španělsku hrozilo Puigdemontovi, že bude stíhán pro velezradu. To se také nakonec stalo. Španělský soud Puigdemonta obvinil. Agentura Reuters informuje o tom, že v neděli Puigdemont skončil v policejní cele. Zadrželi ho Němci.

Katalánský expremiér vkročil do Německa a tam ho zatkli. Je na něj vydaný evropský zatykač, krčí rameny
Foto: archiv
Popisek: Katalánsko

Bývalý katalánský premiér Carles Puidgemont před čtyřmi měsíci utekl ze Španělska do Belgie a odtud vedl právní bitvu se španělskými soudy. Ukazuje se však, že také cestoval po Evropě. Do Finska zajel na konferenci. Když se chtěl z této severské země vrátit přes Dánsko a Německo zpět do Belgie, narazil na odpor německých úřadů. Ve Spolkové republice Německo byl zadržen. S odvoláním na německá média o tom informovala agentura Reuters.

Německá policie oznámila, že Puidgemonta zadržela ve Spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko na základě evropského zatykače, o který požádal španělský soud. Podle agentury Reuters není úplně jasné. Co teď bude s Puigdemontem dál, zda bude vydán do Španělska, nebo se mu podaří vrátit do Belgie, odkud bude pokračovat ve vedení právní bitvy.

Puigdemontovi a jeho kolegům hrozí za vlastizradu a údajnou zpronevěru státních peněz až 25 let vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…