Kauza Jiří Kajínek: Policista, který ho dostal do basy, se prý zastřelil

12.01.2017 8:30

Sebevraždou ukončil svůj život bývalý plzeňský policista Jan Felcman. Informoval o tom server Krimi-Plzeň.cz. Felcman byl jako první policista na místě „Kajínkovy střílečky“ v borských serpentinách. Mnoho lidí ale tohoto policistu obviňuje z toho, že svou výpovědí Jiřímu Kajínkovi ublížil.

Kauza Jiří Kajínek: Policista, který ho dostal do basy, se prý zastřelil
Foto: repro Youtube.com
Popisek: Doživotně odsouzený Jiří Kajínek

Jak server připomíná, Felcman v roce 1997 u policie skončil a v průběhu dalších let se mu život přestával dařit dle jeho přání. Rozvedl se, nevycházelo mu podnikání a objevily se i dluhy. Také se mu horšil zdravotní stav, musel brát větší množství léků a začal často mluvit o sebevraždě.

Jako osudný den se prý ukázala tato sobota. Ve tři čtvrtě na pět odpoledne Felcman se svou bývalou ženou naposledy telefonoval ze svého bytu na Domažlické třídě, kde žil se svou novou přítelkyní a milovanou sedmnáctiměsíční holčičkou.

„O pár minut později jeho nová přítelkyně Mirka vyšla před dům na cigaretu, protože v domácnosti před dítětem nekouřili. Chvíli na to Mirka zaslechla ne moc hlasitou ránu, které ale nevěnovala pozornost. Po návratu do bytu našla Honzu zhrouceného u postele, krev mu crčela z díry v hlavě a vedle něj se povalovala jeho pistole ráže 6,35,“ tak popisuje tragickou událost zmíněný server.

„Stále tomu nemohu uvěřit. Stále přemýšlím, proč by to Honzík mohl udělat a nenacházím odpovědi,“ cituje server Felcmanovu bývalou manželku.

Anketa

Myslíte, že Jiří Kajínek je skutečně vinen tím, za co doživotně sedí v kriminále?

13%
87%
hlasovalo: 6153 lidí

Celý text je ZDE

Jiří Kajínek byl odsouzen za dokonanou vraždu a za pokus o vraždu. Toho se podle rozhodnutí soudu dopustil tím, že v zatáčkách pod plzeňskou věznicí Bory dne 30. května 1993 kolem 20.00 hod. měl zastřelit nejméně 12 výstřely plzeňského podnikatele Štefana Jandu (27) a jeho osobního strážce Juliána Pokoše (30), kteří cestovali v osobním automobilu. Těžce zraněn byl i další Jandův osobní strážce Vojtěch Pokoš (25), který však díky rychlému lékařskému zákroku útok přežil a později se stal hlavním svědkem. K tomuto činu se ale Jiří Kajínek nikdy nepřiznal, svoji účast na vraždách kategoricky popřel.

U části veřejnosti převládá názor, že Kajínek je nevinný a že se stal obětí komplotu. Soudy ale dosud všechny návrhy na obnovu řízení zamítly, i přes předložení nových důkazů o Kajínkově údajné nevině. Ve prospěch Jiřího Kajínka podal tehdejší ministr spravedlnosti Pavel Němec stížnost pro porušení zákona, kterou Nejvyšší soud zamítl. Bývalý místopředseda vlády Miloše Zemana a pozdější předseda ústavního soudu Pavel Rychetský podle Wikipedie prohlásil: „Pokud tu vraždu nespáchal pan Kajínek, tak ji spáchal asi někdo od policie. (…) To byl evidentně případ, kdy policie spolupracovala s podsvětím.“

reklama

autor: vam

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…