Kde máš roušku, do p*či? Chceš nás zabít?“ „Dej si koronu, svině.“ Drsné VIDEO muže, co se prošel po Praze

18.03.2020 18:59

Ještě nezačal platit příkaz nošení roušek ve venkovním prostoru, který dnes na tiskové konferenci oznámil premiér Andrej Babiš, ale někteří lidé se už zřejmě rozhodli vzít zákon do vlastních rukou. Jako třeba rapper POSS€, který natočil krátké, ale velice výmluvné video, v němž nadává všem, které venku vidí bez roušky na obličeji.

Kde máš roušku, do p*či? Chceš nás zabít?“ „Dej si koronu, svině.“ Drsné VIDEO muže, co se prošel po Praze
Foto: Repro instagram
Popisek: Rapper Posse

„Kde máš roušku, do píči, chceš nás zabít všechny, ty vole?“ ptá se na videu rapper jedné kolemjdoucí. „Že jo, dej si koronu, ty svině, ty vole. Chcípneš,“ volá pak na dvě Asiatky, které jedí na Karlově mostě. „Kde máš roušku, do hajzlu, chceš nás zabít všechny, ty vole?“ obměnil rapper lehce sprostoty u ženy, která se sundanou rouškou zírá do mobilu.

„Kde máš roušku, ty vole, ty vypadáš na umření? Vem si něco na sebe, do píči. Chcípneš, ty vole,“ vzkázal POSS€ muži ve středních letech, okolo kterého procházel. „Žlutá a nemá roušku, nandej si něco na sebe, do píči,“ poučoval další Asiatku. Na poslední dámu se rapper osopil: „Kde máš roušku, do prdele? Jseš voháknutá jak do divadla a na roušku nemáš, jo?“ Dodejme, že ani jedna ze situací nebyla taková, kdy byla rouška oficiálně nakázána.

Jako jeden z prvních začal osvětu o rouškách šířit moderátor a publicista Petr Ludwig, velice záhy se iniciativy chopil také Milion chvilek pro demokracii, který vyhlásil heslo Roušky Všem!

V Praze povinnost nosit roušky velice prosazuje primátor Hřib, který je nejdříve nakázal nosit v MHD, následně i v obchodech a jiných prodejnách, kde je ještě povolen provoz.

Anketa

Měla by policie pokutovat občany, kteří během současných opatření např. skupinově popíjejí v parcích?

96%
4%
hlasovalo: 21778 lidí
Za nedostatek profesionálně vyrobených roušek byl často kritizován premiér Andrej Babiš. Ten následně povolil znovuotevření galanterií, aby si občané mohli ochranné pomůcky vyrobit svépomocí, a na dnešní tiskové konferenci oznámil, že se ustanovuje povinnost roušky nosit i venku. Na roušky pak padl dotaz od Josefa Kopeckého z iDNES. „Týká se to mnoha milionů lidí, tak jak se to bude kontrolovat a jakou za to bude možné udělit sankci?“

„Je to apel,“ uvedl premiér Babiš, který se dotazu lehce zasmál. Lidé podle něj jsou zodpovědní a vidí, co se děje. „Nikdo tu nechce nikoho pokutovat. Zařadili jsme to mezi úmyslné šíření, takže je to trestný čin. Ale věříme, že lidé to pochopí a budou to realizovat v zájmu vlastního zdraví,“ vyzval premiér.

Naopak mezi zastánce roušek se neřadí bývalý prezident Klaus, který v rozhovoru pro Echo24 deklaroval, že nemá strach, a prohlásil: „Taky doma nemám roušku. Někdo se podivoval, jak to, že nenosím roušku. O mně je všeobecně známo, že na lyžích nenosím helmu. To je taková moje polemika s takzvaným principem předběžné opatrnosti, který přes zelenou ideologii ovládl náš svět.“



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…