„Červené maso má masivní dopad na klima. To, co člověk konzumuje doma, je jeho věc, ale my jako zastupitelé máme povinnost přijmout ambiciózní plán v oblasti ochrany klimatu. Proto navrhuji, abychom červené maso vyřadili z jídelníčků v obecních institucích,“ vysvětlila nápad zelené Alternativy zastupitelka Franciska Rosenkilde.
V praxi by to znamenalo, že se ve školách či školkách přestanou vařit pokrmy z hovězího či jehněčího masa. Rosenkilde tvrdí, že červené maso představuje tři procenta nákupů potravin ve městě, ale také 45 procent celkových emisí CO2 z potravin. Lidé by proto podle političky měli změnit své stravovací návyky.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: mp