Kdo může za 10 procent ODS? Vlivný muž ukázal do Řeporyjí. A Pavel Novotný pak ze sebe vydal to nejlepší

04.12.2020 6:18

Na starostu městské části Praha-Řeporyje Pavla Novotného (ODS) opět míří kritika z vlastních řad. Není divu, že kvůli jeho mediálnímu vystupování má strana voličskou podporu pouhých deset procent, prohlásil senátor a starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa (ODS). „Spolustraník-jeliman a trapný ubožák,“ povzdechl si Novotný a už sepisuje odpověď.

Kdo může za 10 procent ODS? Vlivný muž ukázal do Řeporyjí. A Pavel Novotný pak ze sebe vydal to nejlepší
Foto: Repro Facebook
Popisek: Starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS)

Anketa

Má BIS vydat Zemanovi jména ruských agentů v ČR, pakliže je prezident chce znát?

84%
16%
hlasovalo: 23697 lidí
Senátor Tomáš Jirsa se v jednom ze svých posledních rozhovorů věnoval kontroverzní osobnosti, kterou Pavel Novotný bezesporu je. „Řeporyjského starostu neznám osobně. Veřejnost ví, že kandidoval na místopředsedu ODS a že má podporu nejvyššího vedení ODS,“ popsal jeho osobnost z obecného hlediska.

Jsou to ale právě Novotného výroky, které podle senátora straně velmi škodí. „Když v debatě říká, že prezident Spojených států je ‚blb‘, mladý Biden ‚idiot‘ a on (Novotný), když chce, i z Řeporyjí je schopen zaujmout světová média, tak je to spíš diagnóza než ucelený myšlenkový svět,“ nešetřil kritikou na adresu svého spolustraníka.

„Nedivte se, že při takovéto reprezentaci má ODS deset procent,“ doplnil Jirsa závěrem.

Úryvek Jirsova rozhovoru následně sdílel Novotný na svém twitteru a rovnou vrátil úder. „Koukám v Echu, že nějaký spolustraník-jeliman bez ánungu o realitě se do mě naváží. Najdu mail a pošlu mu na tykačku uvedení do reality,“ napsal.

Jirsu označil za pokrytce. „A ex post koukám, že on to senátor a starosta Hluboké. Ajtakrajta. Ale co, na svém mailu trvám... tywe, nemůžu ale každýmu pokrytci hned tykat,“ doplnil.

Připojil i svou odpověď, kterou Jirsovi poslal formou e-mailu: „Hele, ty chytráku, četl jsem v Echu tvou debilní poznámku. ODS se mě může ve vteřině zbavit. Proč to neudělá? Jak dlouho to, ubožáku, budete na mě ještě házet? Anebo jinak, na koho byste to házeli, nemít mne. Jsi trapnej,“ vzkázal Jirsovi.

Právě pro své mediální vystupování je Novotný pro celou řadu svých stranických kolegů trnem v oku. On sám však své schopnosti zaujmout média a umění se v nich pohybovat považuje za svou přednost, kterou mohl straně pomoci získat nové voliče.

Kvůli svému kontroverznímu vystupování plnému vulgarismů může řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) zapomenout na své ambice stát se příští rok poslancem za občanské demokraty. Vedení strany dalo před nedávnem podmínku, že kandidovat může pouze člověk s čistým trestním rejstříkem. Novotný proto oznámil nové plány, a sice že bude kandidovat na prvního místopředsedu ODS a do Evropského parlamentu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…