Klaus si na Hradě vytvořil další mocenské centrum, myslí si Franz

10.12.2012 17:35

Hostem pořadu Dvacet minut Radiožurnálu byl kandidát na prezidenta Vladimír Franz. Zkritizoval, že žádný český zástupce nebyl na předávání Nobelovy ceny míru Evropské unii a odsoudil, když se prezident snaží za každou cenu ke všemu vyjadřovat.

Klaus si na Hradě vytvořil další mocenské centrum, myslí si Franz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Vladmír Franz přednášel na právnické fakultě

„Samozřejmě to dobře není, protože jsme členy Evropské unie,“ odpověděl Franz na otázku, zda měli být čeští zástupci dnes na předávání Nobelovy ceny míru pro Evropskou unii. „Mě ale Nobelova cena míru trochu mate,“ dodal skladatel s tím, že není jasné, za to se tato cena vlastně dává.

Prof. JUDr. Vladimír Franz

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta ČR v roce 2013
  • mimo zastupitelskou funkci

Franz původně kandidovat nechtěl, rozhodl se tak až poté, co se zvedla velká vlna podpory na Facebooku. Rozhodně ale odmítl, že by to pro něj byla reklama jako pro umělce. Na 10. ledna přitom připadá premiéra jeho opery Válka s mloky. „Zkuste si, pane Veselovský, složit operu jako součást volební kampaně,“ usmíval se Franz.

Velkou otázkou Franzovy kandidatury je jeho vizáž. „Nikde není psáno, co je reprezentativní a co ne. Tohle je moje přidaná hodnota,“ říká umělec ke svým tetováním. „Já bych nikomu nepředepisoval, jak má nebo nemá vypadat,“ doplnil. Od takových věcí by se podle něj Češi měli dostat dál.

„Český prezident se nemusí a priori montovat do všeho, co se kde šustne, I bez něj vyroste kapusta a přiletí čápi,“ uvedl Franz. Podle něj si prezident Václav Klaus vytvořil alternativní mocenské centrum na Hradě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…