Zeman odhalil, proč přestal pít Becherovku

07.12.2012 23:07

Prezidentští kandidáti se v pátek na debatě s občany v jednacím sále bývalého Federálního shromáždění v Praze zamýšleli nad kvótami, které navrhuje Evropská komise pro zastoupení žen v řídících funkcích. Vladimír Franz se v debatě dostal do sporu s Milošem Zemanem o něžnosti žen. Diskutoval s nimi také Vladimír Dlouhý.

Zeman odhalil, proč přestal pít Becherovku
Foto: red
Popisek: Kandidáti na prezidenta Vladimír Franz a Miloš Zeman

Podle Franze mohly dějiny vypadat jinak, kdyby se ve společnosti udržel matriarchát. Dodal, že jsou ženy něžnější a nejsou tak soutěživé jako muži. „Je otázka, zda postavení žen vyřeší kvóty. Myslím si, že ženy nemusejí být stanoveny jako nějaký druh. Naše společnost mnohé zanedbává a má pocit, že to musí nahradit korektností,“ cituje server výrok umělce.

Jak to bylo s Becherovkou

Zeman ale Franze upozornil, že političky nejsou jenom laskavé. Připomněl anglickou královnu Alžbětu, které se přezdívalo krvavá, ruskou carevnu Kateřinu Velikou, císařovnu Marii Terezii nebo britskou premiérku Margaret Thatcherovou. Kvóty pak označil za pitomost.

Franz ale oponoval, že Zeman vyjmenoval takzvané „babochlapy“. Zeman se ale bránil a vyzval, aby padlo jméno ženy, která by své zemi přinesla mír. Na to neměl Franz odpověď. Do debaty ale vstoupil Vladimír Dlouhý se jménem irské prezidentka Mary Robinsonové.  I ten se ale vyslovil proti kvótám.

Miloš Zeman rovněž poznamenal, že se jedná o obecnější problém nesmyslné evropské regulace. Tyto normy jsou prý často svěrací kazajkou. „Nechci, aby se lidem stalo to, co mě před sedmi lety, kdy jsem přestal pít Becherovku, protože evropská norma v ní zvýšila obsah cukru,“ poznamenal Zeman.

Prof. JUDr. Vladimír Franz

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta ČR v roce 2013
  • mimo zastupitelskou funkci

Vladimír Dlouhý

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta ČR v roce 2013
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…