Kmentová natáčela provokativní video. A lidovci ji vystěhovali

18.11.2010 7:46

Lucii Kmentovou z KDU-ČSL vyhodilo vedení strany z budovy Paláce Charitas. Oficiálním důvodem je sporák, který údajně zapomněla vypnout. Podle Kmentové za vyhazovem stojí rozpory s vedením lidovců.

Kmentová natáčela provokativní video. A lidovci ji vystěhovali

Jak už ParlamentníListy.cz minulý týden informovaly, mladá členka KDU-ČSL Lucie Kmentová se pustila do natáčení kontroverzního videa, kterým chtěla ukázat především spolustraníkům, co si lidé o straně křesťanských demokratů myslí. Od vedení lidovců si ale vysloužila vyhazov z Paláce Charitas.

Rozpory se staršími 

Členky a podporovatelky KDU-ČSL začaly propagovat svoji stranu a rády by v jejím čele viděly nové osobnosti. Podle Lucie Kmentové může staré vedení stranu zcela pohřbít.

"Nejsem nadšený, když je konzervativní strana zmiňována v souvislosti s bulvárním tiskem. Nejsem toho příznivcem a nemyslím, že je to to pravé ořechové," řekl serveru Lidovky.cz generální sekretář strany Pavel Hořava v narážce na další nápad Kmentové, o němž server ParlamentníListy.cz rovněž informoval jako první. A to - nafocení svůdného kalendáře s mladými straničkami.

Související: 


Lidoveckým špičkám se nelíbí členkami prosazované omlazení vedení. Dámy daly najevo, že například úřadující předsedkyni strany Michaelu Šojdrovou si ve vedení nepřejí. Šojdrová se o post šéfky ucházet nechtěla, ale po úspěchu lidovců v senátních a komunálních volbách změnila názor.

Vyhazov kvůli sporáku

Kmentová považuje názorové neshody za důvod svého vystěhování z Paláce Charitas, sídla KDU-ČSL. Hořava ale vyloučil, že by to souviselo s její iniciativou. „Důvodem je porušení bezpečnostních předpisů," dodal.

„Podle nich jsem to byla já, kdo nevypnul sporák ve společné kuchyni. Přitom jsem v Praze nebyla. To je důvod, proč se musím stěhovat, jedná se jen o záminku. Ale už jsem si našla jiné bydlení, nechci být součástí nějaké politické hry," vysvětluje Kmentová.

Nandali nám to Ostraváci

Skupina kolem Lucie Kmentové točila video v Praze, Brně a Ostravě. Reportérky se ptaly lidí ve městech, co je napadne, když se řekne „lidovec".

„V Praze si lidé dělali spíše legraci a smáli se. V Brně se potvrdilo, že tam máme dost voličů, takže odpovědi byly většinou pozitivní. Ale Ostraváci si nebrali servítky a pěkně nám to nandali," popsala Kmentová serveru Lidovky.cz průběh natáčení.


Čtěte také:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…