Křik ze STANu: Vracíme se do role ruského vazala

17.10.2018 8:56

Kritiky se nyní dostává předsedovi Poslanecké sněmovny Radku Vondráčkovi (ANO). Ten zavítal do Ruska a jednal i s politiky, kteří jsou na sankčním seznamu. Píše to server Novinky.cz.

Křik ze STANu: Vracíme se do role ruského vazala
Foto: Daniela Černá
Popisek: Radek Vondráček, předseda Poslanecké sněmovny

Anketa

Jednání Radka Vondráčka v Rusku je nehorázné ponížení ČR, říká poslanec Pirátů Lipavský. Cítíte se poníženi?

3%
hlasovalo: 20310 lidí

Vondráčkova cesta v čele delegace poslanců zdravotnického výboru vzbudila nevoli u pravicových poslanců a Pirátů. Vondráček totiž mimo jiné hovořil i s Valentinou Matvejenkovou a Vjačeslavem Volodinem. Oba politici jsou na sankčním seznamu EU i USA, jde o šéfy komor ruského parlamentu. 

Pirát Jan Lipavský označil Vondráčkovu cestu za nehorázné ponížení ČR. Vondráček se však brání, že by sankce porušil. „Setkávám se s člověkem, který zastává stejnou funkci jako já – funkci předsedy parlamentu tady v Rusku,“ bránil se. 

Původní text ZDE

Poslanci nyní chtějí rozšířit program Sněmovny příští týden právě o bod Vondráčkovy návštěvy Rusku. Například Vít Rakušan (STAN) uvádí, že některé výroky, jak česká média informují o realitě v Rusku, nás vracejí spíše do role vazala než partnera.

Vondráček pak měl také o česko-ruských vztazích hovořit na diplomatické akademii. „Česko a Rusko mají ohromnou tradici vzájemných styků, máme na co navázat. To, co se stalo v posledních pár letech, vztahy neovlivnilo natolik, že by nebylo možné společně pracovat,“ uvedl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…