Lidé nejvíce věří Hamáčkovi a Vojtěchovi. U dna setrvale Kalousek

20.07.2020 22:40

Podle Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) získali v červnu nejvyšší důvěru lidí ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Pohoršil si prezident Miloš Zeman, který klesl v důvěryhodnosti na čtvrté místo za předsedu Ústavního soudu Pavla Rychetského. Stejně tak si pohoršil i premiér Andrej Babiš (ANO), píše server iDNES.cz. Nejvíce nedůvěryhodným ze tří desítek vybraných činitelů zůstává předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.

Lidé nejvíce věří Hamáčkovi a Vojtěchovi. U dna setrvale Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček v pátek novinářům řekl, že mu poslanecký klub sociální demokracie vyjádřil podporu. Ve vedení ČSSD tedy zůstává

Od předchozího šetření loni v říjnu se důvěra v Hamáčka zvýšila o 18 procentních bodů na 47 procent, důvěra ve Vojtěcha o 20 procentních bodů na 46 procent. Zatímco nedůvěra v Hamáčka se snížila ze 49 na 42 procent, nedůvěra ve Vojtěcha vzrostla z 31 na 40 procent.

Oba podle šetření CVVM sehráli velmi viditelnou roli v řešení krizové situace spojené s koronavirovou pandemií.

Rychetskému důvěřovalo 45 procent dotázaných, 30 procent mělo opačný názor. V jeho případě se postoj důvěřujících a nedůvěřujících statisticky významně nezměnil. Hamáček, Rychetský a Vojtěch byli jedinými ze zkoumaných představitelů, u nichž počet důvěřujících převládl nad počtem nedůvěřujících.

Prezident Zeman spadl v důvěryhodnosti o sedm procentních bodů na 38 procent, premiér Babiš o šest procentních bodů na 36 procent. Stejnou měrou se zvýšil i počet nedůvěřujících premiérovi, a to na 59 procent. Podobně Zemanovi nedůvěřovalo 54 procent lidí, což bylo o šest procentních bodů více než v říjnu.

Žebříček nedůvěryhodnosti vedl Kalousek se 77 procenty, důvěřovalo mu jen 12 procent lidí. Za ním skončili Babiš a předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek s 56 procenty nedůvěřujících, přičemž důvěra v něj klesla na 18 procent. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…