Lídr ODS: Svět se v ... obrací. Zážitek se dřevem. Pokáceli, vezli pryč. Ani Cimrman by nevymyslel

25.08.2020 12:40

Jakub Unucka, kandidát ODS a TOP 09 na hejtmana Moravskoslezského kraje, se zlobí. Podle jeho názoru se svět obrací v sedací část těla, protože v České republice zažíváme Kocourkov, jaký by ani Jára Cimrman nedokázal vymyslet. Člen ODS si položil otázku, proč neziskové organizace hlasitě nekřičí a neprotestují.

Lídr ODS: Svět se v ... obrací. Zážitek se dřevem. Pokáceli, vezli pryč. Ani Cimrman by nevymyslel
Foto: archiv
Popisek: Lídr ODS v Moravskoslezském kraji Ing. Jakub Unucka, MBA.

„Svět se v ... obrací aneb to by nevymyslel ani Jára Cimrmann. V Bruntále se pokácí strom zasažený kůrovcem. Firma ho naloží na přetížený kamion, který rozbije všechny cyklostezky a okresky a odveze ho přes celou republiku na nádraží. Tam kmeny naloží na vlak a přes Sibiř ho 3 týdny vezou do Číny, napsal člen ODS Unucka na sociální síti Facebook.

Jenže šílenství dnešního světa tím prý nekončí.

V Číně totiž dřevo nařežou na desky a lodí dovezou zpátky do Evropy, kde se toto dřevo vydává za superekologický výrobek. Přitom při přepravě dřeva do Číny a loděmi z Číny zpět do Evropy zanechává tak velkou uhlíkovou stopu, že o nějakém ekologickém postupu nelze mluvit. 

„Uhlíková stopa vlaku, který pohání elektřina z ruských uhelných elektráren a lodi, která spálí tolik nafty, jako všechna české auta za měsíc, je šílená. Cena dopravy a manipulace je úplně stejně šílená. Devastace krajiny a komunikací je nevyčíslitelná. Prostě blbost na kvadrát,“ nebral si servítky Unucka.

Udeřil však i na neziskové a protikorupční organizace. Chtěl vědět, proč se nikdo nezajímá o to, že se české dřevo nezpracuje v České republice, že se vozí nesmyslně přes půl světa.

„A proč se ten kůrovcem ohlodaný strom nemůže spálit v nejbližším městě v kotelně? Nebo se nemůže lidem v okolí prodat za nákladovou cenu pro domácí kotle? Že by proto, že to nejde transparentně a nediskriminačně vysoutěžit? Co na to Rekonstruce & Destrukce státu a všechny ekologické neziskovky? Proč mlčíte?“ tázal se.

Jakub Unucka se zlobí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…