Lipavský odhodil diplomatické rukavičky. Toto vypustil směrem k Rusku

24.06.2023 11:05 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ Od pátečního večera, kdy začaly přicházet zprávy o vzpouře velitele vojenské společnosti Wagner Jevgenije Prigožina, sleduje dění v Rusku vášnivě český twitter. Debaty o střetu majitele trestanecké legie s ministrem obrany, který vyústil v obsazení několika vojenských velitelství na jihozápadě Ruska a v mimořádné televizní vystoupení prezidenta Putina, přivedly třeba českého ministra zahraničí Lipavského k myšlence, „že se moje letní dovolená na Krymu přibližuje“.

Lipavský odhodil diplomatické rukavičky. Toto vypustil směrem k Rusku
Foto: Screen CNN Prima NEWS
Popisek: Jan Lipavský v Partii

„Je dobře, ať se poperou mezi sebou a Ukrajina má větší šanci nastartovat protiofenzivu,“ zhodnotil zprávy z Ruska například „starosta Matěj z Tetína“, neboli starosta obce na Jičínsku a výrazný člen STAN Matěj Hlavatý.

Pozoruhodné je, že ve stejném duchu, navíc ještě rozverněji, tweetuje ministr zahraničí Jan Lipavský. „Koukám, že se moje letní dovolená na Krymu přibližuje,“ těšil se s emotikonem slunečníku pod ukrajinskou vlajkou.

Bývalý ukrajinský velvyslanec v Praze Jevhen Perebyjnys se hned nabízel, že na poloostrově, který Ukrajina ovládala do roku 2014, zná mnoho krásných míst a rád mu je ukáže. „Moc rád si nechám poradit,“ souhlasil šéf české diplomacie.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21919 lidí
Nadšení o létě na žlutomodrém Krymu ale trochu krotil politický geograf Michael Romancov. „Z dosud známých informací se domnívám, že bez ohledu na to, kdo v souboji Prigožin vs. Šojgu/Gerasimov vyhraje, bude vítězem režim. Nic dobrého z toho pro Ukrajinu či Západ nebude,“ vyjádřil se s přáním dobré noci před páteční půlnocí.

Textař Michal Horáček ale nesouhlasil: „Proč si to myslíte, nevím. Asi by bylo fajn to zdůvodnit. Nejméně do té doby si podržím své mínění, že boj mezi bojeschopnými skupinami ruských šmejdů nepochybně oslabí schopnost RF bojovat s Ukrajinou.“

Místo spícího geografa poskytl analýzu zahraniční zpravodaj ČT Jakub Szántó: „Prigožin se rozhodl hrát vabank. Asi bych na něj nesázel. Pokud ruská armáda převezme Wagner Group, budou se dít věci v Rusku, na Ukrajině, v Africe a na Blízkém východě.“

Debaty českého twitteru pak s osobitým talentem pro zkratku shrnul Jindřich Šídlo: „Rusko konečně napadlo Rusko.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bohužel, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusetirhonza , 24.06.2023 12:56:56
máme ministra zahraničí, jenž nejen vzhledově, ale i myšlením může vystupovat jako politický klaun.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…