Lipavský rozlévá „čisté víno“: Období míru v Evropě skončilo. Rusko bude hrozba desítky let

01.07.2023 11:31 | Komentář

Vzpoura Wagnerovců podle šéfa české diplomacie Jana Lipavského (Piráti) „jednoznačně ukazuje, že se Rusko dostává do závažných vnitropolitických potíží a má problémy se svou vlastní bezpečností“. Zároveň v rozhovoru pro CNN Prima News upozorňuje, že pro Česko bude Rusko hrozbou v následujících desítkách let. „Dokud se ruská společnost nezmění, tak zůstane pro Evropu hrozbou. A musíme si nalít čistého vína – občané si prostě musí uvědomit, že období míru v Evropě skončilo,“ doplnil ministr.

Lipavský rozlévá „čisté víno“: Období míru v Evropě skončilo. Rusko bude hrozba desítky let
Foto: flickr.com
Popisek: Jan Lipavský (Piráti)

Na víkendovou vzpouru žoldáku se ministr Lipavský dívá z více úhlů. Tím prvním úhlem je bezpečnost Česka a válečného ruského tažení na Ukrajině. „Jednoznačně se ukazuje, že se Rusko dostává do závažných vnitropolitických potíží, Putinova imperiální ambice a agrese se začínají obracet proti němu,“ řekl v rozhovoru pro CNN Prima News.

Další pohled je i z hlediska politiky, kdy pro nás bude Rusko představovat hrozbu desítky dalších let: „Ukazuje se, že Rusko má problémy se svojí vlastní bezpečností. Ve strategických dokumentech, které nesu příští týden na vládu a které řeší revizi vztahu s Ruskem či bezpečnostní strategii, stojí, že Rusko představuje a bude představovat následující desítky let hrozbu pro evropský kontinent a českou bezpečnost,“ uvedl ministr zahraničí. V tuto chvíli si Lipavský dle svých slov umí představit, že se přiblížil vnitřní boj v rámci ruských elit o Putinovo nástupnictví.

Lipavský nedávno představil bezpečnostní strategii slovy, že „Česko není v bezpečí“. Popsal, co vnímá jako ty největší hrozby. „Bezpochyby tou největší a nejvýznamnější hrozbou je Rusko. Dokud se ruská společnost nezmění, tak zůstane pro Evropu hrozbou. A musíme si nalít čistého vína – občané si prostě musí uvědomit, že období míru v Evropě skončilo a naše země nese následky válečného konfliktu, který rozpoutal šílený diktátor Putin,“ zdůraznil.

Zmínil také hrozby v oblasti kybernetiky, dezinformace, ale i o možnosti dalších válečných konfliktů. „Na to všechno musí být Česko a česká společnost připravena. Musíme umět ty hrozby popsat a připravit se na ně. Není to jenom úkol pro armádu, policii nebo pro tajné služby. Je to úkol pro každého občana, aby věděl, co ty hrozby jsou, a také byl připraven státu pomoci,“ uvedl Lipavský.

V kontextu toho komentoval slova náčelníka Generálního štábu Armády ČR Karla Řehky, že se Češi mají připravovat na válku. „Pokud není bezpečná Evropa, není bezpečné ani Česko. Nemůžeme to oddělit. Musíme mít to nejlepší vybavení pro naši armádu a musíme být připraveni tu armádu použít,“ uvedl šéf české diplomacie Jan Lipavský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ano, období míru v Evropě skončilo, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJamščik , 01.07.2023 12:36:06
protože váleční štváči, zločinci a masoví vrazi vládnoucí v USA potřebují Evropu v chaosu, ve válkách a zaplavenou arabskými a africkými muslimskými nájezdníky. Tak jako podporou pohrobků ukrajinských SS a banderovců a kyjevského nacistického puče z r. 2014 znacifikovali a posléze obětovali za americké zájmy Ukrajinu, tak obětují američtí deprivanti evropské vazalské státy. Nejdříve ty, jako je ČR, kde vládnou servilní lokajové USA a olizovači americké řitě, např. kapounovitý lipánek. Evropa podle zvráceného plánu zločinců New World Order je Evropa v troskách, Evropa bez národních států a bez hrdých evropských národů, Evropa osídlená masou prokřížených bastardů bez vlastního jazyka, bez historie a bez hrdosti. Taková masa se lépe zotročí, použije a obětuje pro hanebné cíle amerických zločinců. Rozparcelovat Ruskou federaci a zmocnit se nesmírného přírodního bohatství. Pokud se toto deprivantům nepovede, zůstanou USA jen obrovské dluhy a dolary s hodnotou odpadového papíru. Jak prohlásil Kissinger: "USA nemají přátele ani nepřátele. USA mají pouze svoje zájmy. Je nebezpečné být nepřáteli USA. Být přáteli USA je smrtící!" Jenže ani Lipavský ani pětidemoliční lokajové USA nemají dostatečnou mozkovou kapacitu, aby i tak jasné prohlášení pochopili. Řešení je jediné: Evropa bez EU, bez NATO, Evropa zcela odstřižená od zločinné politiky všestranně upadajících USA, Evropa zapojená do rychle se rozvíjejícího společenství států BRICS+. Prostě Evropa rozvoje, spolupráce a MÍRU.

|  19 |  0

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …