Mával britskou vlaječkou a ona málem dostala psotník! Dál je zakazují. Naposledy Charanzová! Tohle se dělo během odchodu Britů, hlásí Ivan David

31.01.2020 10:24 | Zprávy

V Evropském parlamentu se ve středu 29. ledna konalo poslední zasedání za účasti Velké Británie. Europoslanec Ivan David za hnutí SPD popsal emoce vzbuzující vystoupení předsedy britské Strany pro brexit a europoslance Nigela Farage, jenž zde vystoupil s proslovem a na závěr se svými spolustraníky zamávali na rozloučenou vlaječkami Velké Británie. „Chtěl bych se dožít toho, jak i Česko dosáhne úplné suverenity,“ dodal David. Farage se svým projevem zabodoval i u české veřejnosti. Ta se irské předsedající poslankyni, která mu raději vypnula mikrofon, vysmála.

Mával britskou vlaječkou a ona málem dostala psotník! Dál je zakazují. Naposledy Charanzová! Tohle se dělo během odchodu Britů, hlásí Ivan David
Foto: archiv
Popisek: MUDr. Ivan David, český psychiatr. Za politické hnutí SPD byl zvolen poslancem Evropského parlamentu

Nigel Farage ve středu v Bruselu obvinil Evropskou unii, že není jen nedemokratická, ale že je antidemokratická. „Doufám, že toto je začátek konce tohoto projektu. Je to špatný projekt. Není jenom nedemokratický, je antidemokratický a dává určitým lidem moc bez zodpovědnosti. Lidem, které voliči nemohou pohnat k zodpovědnosti. A to je nepřijatelné,“ uvedl ve své řeči. 

„Vím, že nám chcete zakázat vlajky, ale zamáváme vám s nimi na rozloučenou a těšíme se, že v budoucnosti s vámi budeme spolupracovat jako samostatná…“ deklamoval Farage před svými kolegy.

V tu chvíli byl Nigelu Farageovi vypnut mikrofon a předsedající Mairead McGuinnessová (irská europoslankyně z EPP – pozn. red.) pravila: „Pokud nebudete poslouchat pravidla, tak budete přerušen. Prosím, odstranili byste ty vlajky? Pane Faragi, odstranili byste ty vlajky, prosím?“

Následně Farage na její slova reagoval, že už je konec, vše je dokončeno. „Už jsme pryč,“ prohlásil. Za což se mu dostalo oslavného „hip-hip-hurá“ od jeho kolegů. „Prosím, sedněte si, vraťte se na místa. Dejte pryč ty vlajky, odcházíte, tak si je vemte s sebou, pokud odcházíte teď hned, sbohem,“ řekla irská předsedající, což se v sále setkalo s potleskem, například od známého politika Guye Verhofstadtata.

„Jestli ještě mohu, slovo nenávist bylo použito v tomto projevu. A vzhledem k tomu, co jsme předtím slyšeli, bych chtěla říci, že bychom neměli nenávidět nikoho, žádný národ nebo lid,“ dodala ještě McGuinnessová, zatímco Farage a jeho kolegové odcházeli.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…