Michálkovy informace o čističce by prý položily vládu

20.12.2010 7:19

Odvolaný šéf Státního fondu životního prostředí Libor Michálek má prý informace o tendru na pražskou čističku, které by znamenaly pád vlády. Důkazy ale nemá, protože si nepořídil nahrávky. Lidovým novinám uvedl, že jejich obsah ale neprozradí.

Michálkovy informace o čističce by prý položily vládu

S ministrem vnitra Radkem Johnem bývalý ředitel SFŽP jednal o možnostech nahrávacích zařízení. Ten jej měl odkázat na některé mnovináře. „Obsah rozhovoru se týkal toho, jaká je technika pro nahrávání v prostředí, kde jsou rušičky. Odpověď zněla: 'Nejlepší je na BIS, ale také u některých novinářů'," říká v rozhovoru v pondělních Lidových novinách.

Vše o kauze Drobil

Bárta prý o korupci také věděl

„Měl jsem pouze zprostředkované informace, co proběhlo mezi ním a panem Drobilem. Nemůžu to ale dokázat," uvádí k informaci, že o korupci na ministerstvu věděl i ministr dopravy Vít Bárta (VV).

„Knetig mi oznámil, že pan Bárta řekl Drobilovi, že jsem si někomu měl stěžovat a ať si na mě dá pozor," říká Michálek. Ministra Víta Bártu prý nikdy o možné korupci na ministerstvu nekontaktoval. Zda-li mu ale Martin Knetig říkal pravdu, prý neověřoval.

Michálek: Nahrávky jednání o čističce by byly průšvih

Michálek ale hovořil i o tom, že v případě, kdyby měl k dispozici nepořízené nahrávky z jednání týkajících se obřího tendru na pražskou čističku, kauza by nabrala mnohem větších rozměrů. Dokonce si myslí, že by na jejich základě padla vláda.

„I tak si stojím za tím, že kdyby ty nahrávky existovaly, tak je to daleko větší průšvih než ten, o kterém teď informují noviny," tvrdí Michálek, podle kterého se v těchto rozhovorech jednalo o mnohem větších částkách.

Co jsem řekl policii, nepovím

Přesto, že nahrávky z těchto schůzek a jednání nepořídil, informace sdělovat nehodlá. Předal je prý policii. „Co jsem uvedl do protokolu, nekomentuji. Nechci být ten, kdo vynáší informace. Pokud to chce vynést policie, ať to udělá," prohlásil v rozhovoru.

Dále:

Sokol: Média maří práci policie. Už se nic nedohledá

Pražská ČSSD se cuká z obřího tendru na čističku

Drobil: Odmítám spojování mé osoby s korupčním jednáním

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kls

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…