Milion chvilek: „Ještě potečou potoky krve,“ mírní nadšení Ivan Langer. A vypráví o Babišovi

19.06.2019 10:09

Exministr vnitra Ivan Langer v rozhovoru pro časopis Týden zkritizoval stranu ODS, jíž je členem. A zároveň pohovořil o tom, jak současný premiér Andrej Babiš (ANO) chtěl, aby s ním zakládal jeho hnutí. Velká část rozhovoru se pak točila také kolem demonstrací, které pořádá spolek Milion chvilek.

Milion chvilek: „Ještě potečou potoky krve,“ mírní nadšení Ivan Langer. A vypráví o Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Podle Ivana Langera chybí ODS jiskra, energie a schopnost atraktivně formulovat myšlenky. I přesto věří, že jednou ODS vyhraje volby. I proto také ve straně zůstává.

Anketa

Myslíte, že globální oteplování způsobuje člověk?

29%
71%
hlasovalo: 7460 lidí

V nadsázce také hovořil o demonstracích, z nichž má podle jeho slov Andrej Babiš panickou hrůzu. „Ještě potečou potoky krve,“ míní. On sám na demonstrace nechodí, ale vzbuzují v něm radost z toho, že lidé nesklopili hlavu a neshrbili záda. „Ty demonstrace mají velký psychologický efekt, protože spousta lidí není z Prahy, ale žije v různých částech republiky. Cítí se izolovaní a téměř sami ve svém boji proti babišismu. Demonstrace jim ukazují, že to tak není. Že těch lidí, kterým vadí uchvácení státu a proměna liberální demokracie v oligarchistán, je mnohem více,“ dodal Langer. 

Sám je zvědav, v co demonstrace vyústí. Nemyslí si, že by z nich měla vzejít nějaká politická síla. „Není to podmínka a vůbec bych se nenechal vmanipulovat některými komentátory do toho, že se organizátoři demonstrací musejí proměnit v nějaké hnutí nebo stranu. Kouzlo demonstrací by mělo spočívat v tom, že říkáme, že chceme žít ve svobodné zemi a v právním státě. A to jsou přece hodnoty, k nimž se mohou přihlásit lidé nejrůznějšího politického vyznání a stranické příslušnosti,“ dodal.

Původní text ZDE.

Langer podle svých slov nevidí nikoho silného, kdo by se mohl postavit premiérovi. „Souboj s politicko-mediálním agrokomplexem Andreje Babiše je nesmírně těžký. Je to podobné, jako byste chtěl, aby moje drahá Sigma Olomouc porážela Real Madrid v situaci, kdy její roční rozpočet je denní rozpočet Realu,“ uvedl Langer. A poznamenal, že před 8 lety po něm Babiš chtěl, aby s ním spoluzakládal hnutí ANO. Od té doby prý k fyzickému kontaktu mezi nimi nedošlo.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…