Ministr Petříček se ujal nápadu Langšádlové. Také chce vyšetřovat vliv cizích mocností

10.11.2018 14:37

Nápad poslankyně TOP 09 Heleny Langšádlové se líbí i českému ministrovi zahraničí Tomáši Petříčkovi (ČSSD). A o co jde? O to, že poslanci chtějí vyšetřit vliv cizích mocností na Česko. Píše o tom server Echo24.cz.

Ministr Petříček se ujal nápadu Langšádlové. Také chce vyšetřovat vliv cizích mocností
Foto: repro ČT
Popisek: Tomáš Petříček

Petříček uvedl, že vnímá velmi pozitivně veškeré iniciativy, jež mohou posilnit odolnost Česka proti takovýmto hrozbám. „Dezinformace a kybernetické útoky, to jsou nové způsoby dělání zahraniční politiky. Jako jeden z největších problémů vidím dezinformace, ty opravdu ovlivňují naše vnitropolitické procesy,“ sděll Petříček, jenž se tak vyslovil pro to, aby vznikla sněmovní vyšetřovací komise, jež by se věnovala vlivu cizích mocností na Česko.

Původní text ZDE.

Bezpečnostní instituce totiž dlouhodobě varují před vlivem Ruska či Číny na politické dění v Česku. Komise, kterou navrhují poslanci v čele s topařkou Helenou Langšádlovou, by měla nést název „Vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pro vyhodnocení vlivu autoritářských režimů na vnitřní záležitosti českého politického systému“. 

Jak uvádí Langšádlová, komise by měla vyhodnotit roli zájmu autoritářských režimů v jednání prezidenta republiky i jejich vazby na české politické strany, propagandistické kampaně či vazby obchodních společností z autoritářských režimů na české státní a politické instituce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …