Místo pro Reedovou se našlo. Postaral se o ni ministr VV

05.01.2011 10:46

Necelé tři měsíce po fiasku v komunálních volbách se může tvář pražské kampaně Věcí veřejných zase usmívat. Markétu Reedovou jmenoval ministr Jankovský do čela Centra pro regionální rozvoj ČR, informuje deník Právo.

Místo pro Reedovou se našlo. Postaral se o ni ministr VV

Měla být vážnou konkurentkou Zdeňka Tůmy o místo pražského primátora, nakonec se ani jeden z nich prestižní funkce neujal. Bývalý guvernér ČNB skončil alespoň jako opoziční zastupitel, Markéta Reedová však zůstala zcela mimo pražskou politiku. A tak jí hojivou náplast na volební propad přiložil až začátkem nového roku stranický kolega.

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský z Věcí veřejných jmenoval první pracovní den v novém roce Reedovou generální ředitelkou Centra pro regionální rozvoj ČR. „V pondělí byla uvedena do funkce nová ředitelka tohoto centra," potvrdil Právu Jankovský změnu v čele organizace spadající právě pod jeho úřad.

S evropskými dotačními programy by si měla vědět rady

Reedová vystřídala v čele organizace Jiřího Bedrlíka, kterého ministr odvolal. Hlavním posláním centra je podpora regionální politiky vlády a zajišťování aktivit zaměřených na evropské dotační programy. „V minulosti jsem měla na starosti evropské fondy na pražském magistrátu, takže tato problematika je mi velmi blízká, a proto věřím, že mám co nabídnout," řekla ke svému novému angažmá Reedová.

Ta působila dvě volební období na pražském magistrátu, od roku 2002 zde zastupovala evropské demokraty. V roce 2006 se stala náměstkyní primátora pro evropské fondy, antikorupční opatření a zahraniční vztahy. Rezignovala v prosinci 2009 s odůvodněním, že se jí nepodařilo prosadit protikorupční strategii, kterou ODS ovládající magistrát dvakrát zamítla. Loni přešla k véčkařům. Po volebním neúspěchu se Reedová z politiky stáhla.

K věci:

Reedová dostala od VV funkci. Nemá k tomu co říct 

Reedová si po zdrcující porážce dá v politice pauzu. Pak uvidí 

Pražští politici inkasují za dozorčí rady. Prý to jde na charitu 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

18:29 Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …