Mořský koník VZP opět vyráží do Bulharska a Černé Hory

25.03.2019 10:45

Všeobecná zdravotní pojišťovna již od 17. ledna 2019 přijímá přihlášky dětí na léčebně-ozdravné pobyty organizované tradičně pod názvem Mořský koník. Pobyty v délce tří týdnů se budou konat v Bulharsku a Černé Hoře od začátku června do poloviny září a mohou si je užít děti ve věku od 7 do 16 let, které splňují stanovené zdravotní indikace, což je například lupénka, atopický ekzém, bronchiální astma, obstruktivní plicní nemoc.

Mořský koník VZP opět vyráží do Bulharska a Černé Hory
Foto: tripzone.cz
Popisek: Středozemní moře při západu slunce

Novinkou od loňského roku je, že na ně mohou jet i děti, které zároveň trpí celiakií. Zúčastnit se 3., 4. a 5. turnusů pak mohou i děti, které se k VZP přehlásí do 31. března a stanou se tedy pojištěnci VZP k 1. červenci.

Léčebné účinky má především přímořské klima, vlhký mořský vzduch, čistá mořská voda s obsahem minerálů a stopových prvků, jako je sodík, vápník a jód, ale i sluneční paprsky, které pomáhají získat do těla vitamín D. Nedílnou součástí léčebně-ozdravného procesu je přiměřený pohyb i odpočinek a kvalitní pravidelná strava s dostatečným pitným režimem.

Přihlášku k pobytu Mořský koník, spolu s návrhem potvrzeným od lékaře, mohou zákonní zástupci dítěte podat na kterémkoli klientském pracovišti VZP. Pokud máte zájem o podrobnější informace o pobytech, podívejte se na stránky www.vzp.cz/morsky-konik.

Projekt je financován z fondu prevence VZP, nikoliv ze základního fondu zdravotního pojištění, ze kterého jsou hrazeny zdravotní služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Komerční článek

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…