Mužům bych na dvanáct let sebrala volební právo, říká známá režisérka

28.07.2019 20:58

Polská režisérka působící v Česku Agnieszka Hollandová přišla v rozhovoru pro server iDNES.cz se zvláštním, podle svých vlastních slov dokonce přímo drastickým nápadem. Navrhla, že by nebylo od věci sebrat mužům volební právo.

Mužům bych na dvanáct let sebrala volební právo, říká známá režisérka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební zákon, ilustrační foto

Hollandová má za to, že se dlouhá léta v Hollywoodu ve Spojených státech věřilo, že o tom, na co půjde rodina do kina, rozhodují muži. Jenže dnes je to jinak. Rozhodující slovo mají spíše ženy a v Hollywoodu si to prý začali uvědomovat. Začali se podle toho také chovat a docílili lepších ekonomických výsledků. Ženy tedy začaly měnit filmový svět a podle polské režisérky mohou zajít ještě dál a změnit svět.

„Mám drastický nápad: zkusme vzít mužům právo volit. Stačí na tři volební období, voleni být smějí, ale hlasovat ne. Kvůli mužské vizi se politika ocitla ve slepé uličce, z testosteronu se rodí nacionalismus, hlásí se k němu až sedmdesát procent mladých mužů, kdežto u žen jen pětina...,“ prohlásila režisérka.

„Za dvanáct let se to stihne: v první etapě by byl chaos, ve druhé by to začalo fungovat a ve třetí upevnilo,“ pokračovala.   

Nemůže prý sice garantovat, že by se ženy nechaly pohltit mocí, jak se to stalo mužům, ale věří, že jsou ženy s ohledem na své mateřské city praktičtější a méně podléhají idejím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…