Náměstek Barták lyžoval v Krkonoších: Měl vybavení za 65 tisíc

09.01.2011 6:16

Kdo z vás na to má? ptali se před několika dny redaktoři bulvárního Aha!, kteří jako první přinesli informace o bývalém ministrovi obrany Martinu Bartákovi. Ten se prý spolu s rodinou proháněl na zasněžených krkonošských sjezdovkách.

Náměstek Barták lyžoval v Krkonoších: Měl vybavení za 65 tisíc

Lyže Head World Cup za přibližně 18 tisíc, bunda Vist Adonis za 19 tisíc, kalhoty Vist za 10 tisíc, rukavice Leki World Cup za přibližně 4 tisíce, hůlky Leki World Cup za 2 500, helma Uvex Wings Pro Race za 3 200 a konečně obuv značky Atomic za 8 tisíc. To není popis arabského šejka, ale bývalého ministra obrany Martina Bartáka ve Špindlerově Mlýně, kde před několika dny trávil rodinnou dovolenou.

"Přijel tam luxusním mercedesem třídy R za asi 1,5 milionu korun. I oblečení a lyžařské vybavení celé rodinky stálo desetitisíce. Kde Barták na takový životní styl vlastně vzal?" uvedl bulvární deník a vzápětí doplnil, že Barták čelí obvinění, že si jako náměstek ministra obrany řekl o úplatek několika milionů dolarů bývalému velvyslanci USA a členovi dozorčí rady Tatry Kopřivnice Williamu Cabannisovi. Za peníze mu měl přislíbit pomoc při dodávkách pro armádu.

Jak serveru ParlamentníListy.cz potvrdil dozorující státní zástupce Dušan Táborský, v korupční kauze exministra obrany Martina Bartáka už byli vyslechnuti všichni mediálně známí svědci. „V příštím týdnu nás čeká v Praze jeden důležitý výslech," doplnil státní zástupce. Do té doby odmítl sdělit bližší podrobnosti k celému případu.

Ke kauze Barták:


Mediální předstřelky Kalouska s Nečasem:

Barták je podle deníku také spojován s předraženými zakázkami na obrněné transportery Pandur II nebo lehká obrněná vozidla Iveco či transportní letouny CASA.


Repro: Ahaonline.cz


"Je zajímavé, jak se kauza kolem Bartáka přešla. Na rozdíl od takové kauzy Drobil, která je propírána snad úplně ze všech stran," řekl serveru ParlamentníListy.cz analytik Břetislav Polách. "Když navíc srovnáte počty článků, ale také odkazů na internetu, Drobil vlastně roznesl Bartáka na kopytech, jak se říká," doplnil s nadsázkou Polách.

V této souvislosti navíc sobotní média informovala o tom, že se právě bývalý ministr životního prostředí stal ideovým guru ODS. "Jsem garantem nového projektu odborných komisí ODS," citovala jeho slova MfD. Ministr dopravy Vít Bárta se tomuto kroku vzápětí na Facebooku  vysmál: "Odvolaný exministr Drobil se stal ideovým šéfem strany. Takže toto má být ideové východisko ODS v boji proti korupci??"

Jak Barták, tak Drobil po propuknutí pochybností spojených s některými jejich kroky dočasně odešli ze svých postů. Jejich přímí nadřízení, tedy Miroslav Kalousek a Petr Nečas, shodně potvrdili, že v případě očištění jejich jmen s nimi i nadále počítají v pozici náměstka, respektive ministra.

Kam dál?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…