Nářez Laca Décziho: Zeman jak má ohlou tu hlavu... Klaus je kámoš. A Babiš...

28.12.2019 12:46

Světově proslulý americky trumpetista narozený na Slovensku Laco Déczi v rozhovoru pro XTV.cz prozradil, zda se mu lépe hraje v Česku, nebo v Americe. Nešetřil slovy chvály na amerického prezidenta Donalda Trumpa, naopak nit nenechal suchou na jeho českém protějšku Miloši Zemanovi. Zdůraznil, že demokracie v Česku není stále dotažena a varoval před premiérem Andrejem Babišem.

Nářez Laca Décziho: Zeman jak má ohlou tu hlavu... Klaus je kámoš. A Babiš...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Déczi koncertuje po celém světě, dvakrát za rok má turné v České republice. Na otázku, kde se mu hraje lépe, jestli v Čechách, čí Americe, odpověděl, že rozdíl nijak nevnímá. „Publikum v Americe je podobné jako české. Jsou tam všelijací lidé, i blbí, ostatně jako tady. Buď lidi mají muziku rádi, nebo ne. V emigraci jsem nečekal, že se prosadím. Měl jsem trochu štěstí. Měl jsem dobrý začátek,“ říká trumpetista Laco Déczi.

Anketa

Prospěl spolek Milion chvilek pro demokracii České republice?

7%
93%
hlasovalo: 62899 lidí

Ač je to velmi uznávaný hudebník, bývá ke svým hudebním počinům někdy kritický. „Když si poslechnu nějakou svoji nahrávku, když něco točíme, tak lituju, že jsem nedělal nějaké jiné zaměstnání. To je takový trik. To už jsem poučen. To se nesmí pak chodit po hraní poslouchat do režie, jelikož to se pak člověk nevyspí.“ řekl s úsměvem Déczi.

Dnes se v Americe známí a úspěšní lidé třesou strachy, aby je nenahlásili na MeToo za případné sexuální obtěžování z minulosti. Déczi ale prý nemá obavu, že by se mu mohlo něco podobného s nějakou svou fanynkou stát. „Toho se neobávám, ona ví, že já mám hovno. MeToo je kravina, je to odporný, já to nenávidím. Je to puritánství a jsou to idioti. Kdyby šli mladí k volbám, tak to odhlasujou a nebude to, ale sedí tam starý, hnusný báby a prosazujou tohle,“ podotkl muzikant.

Následně prozradil, že k současnému americkému prezidentu Donaldu Trumpovi chová velké sympatie. „Je mi hodně sympatický. Je to člověk, který mluví otevřeně a říká, co chce. Kdežto všichni před ním byli uhlazení. Obama byl černošský kazatel a bylo to o hovnu. Bush zase nepobral moc rozumu,“ zhodnotil americké prezidenty Déczi.

„To, že Trump mluví otevřeně, je strašná síla nejen na Ameriku. On nechce nikoho trápit svými problémy, říká: I'm OK. Přitom má problém jako kráva. Získává postupně lidi, protože dělá věci, které žádný neudělal,“ pokračoval Déczi. Ocenil, že Trump například zrušil dotace od státu americkým pojišťovnám, které považuje za zlodějské.

Své řekl i k dnešní rozdělené české společnosti. „Největší kravina byla, že se rozdělili Češi a Slováci – stejný jazyk, stejní blbci,“ řekl. Dění v české společnosti sleduje a nechápe jednu věc, že komunisti, kteří zabíjeli lidi, jsou ještě v parlamentu a že vůbec mluví v televizi. „Demokracie v Česku není dotažená. Komunisti měli být zavření a měli se z nich vytahat prachy. Když přijde demokracie, musí se to týkat všech, to znamená, že tam by měli být i esesáci ve vládě,“ podotkl.

„Václav Havel to začal celé dobře, akorát to udělal tak dobrácky, že nebude ubližovat, ale tam nešlo o ubližování, ale zachování zákona. Ty lidi byli zločinci, tak proč mají být na svobodě. Proč tu teď nějaký Jakeš mluví v televizi? Nepochopim, že se jim ještě nic nestalo. Kdyby se to vrátilo zpět, tady by to odsralo hodně lidí, ti by s náma zatočili,“ myslí si hudebník.

Prezidenta Miloše Zemana považuje Déczi za „filozofa pro blbý“. „Nejdřív něco přečte, a pak to ví. A má něco s krčním svalem, jak má pořád ohlou takhle tu hlavu na stranu,“ předvedl názorně muzikant.

Připojil i svůj názor na premiéra Andreje Babiše. „Ten mi připadá jako taková zlá včela v obličeji. Taková neplatná včela v úle. Všechno to začiná takovým malým strachem a už to znamená, že demokracie pomalu ubývá... To je problém u Babiše,“ varoval.

Exprezidenta Václava Klause, milovníka jazzu, zná prý Déczi jako velmi inteligentního člověka, se kterým se kamarádí. „Klaus dělal ve státním divadelním studiu hlavního ekonoma, on tam pro tu muziku dělal to, že se tam skutečně hrál jazz. Teď se tam nic neděje, protože ten s tou zahnutou hlavou tomu vůbec nerozumí,“ uzavřel trumpetista s tím, že na Klause nepoví nic špatného, protože je to „kámoš“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…