Nastoupíme do nemocnic, vzali Babiše za slovo organizátoři demonstrace na Staromáku

10.01.2021 22:41

Premiér Andrej Babiš si vzal do úst demonstranty ze Staroměstského náměstí. Prý nereprezentativní vzorek, jen divní lidé a zkrachovalí politici, třeba Klaus. Ale dostalo se mu pádné odpovědi. Iniciativa Chcípl PES je připravena okamžitě vyslat výpomoc do nemocnic. Jak Babiš odpoví?

Nastoupíme do nemocnic, vzali Babiše za slovo organizátoři demonstrace na Staromáku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti vládním opatřením na Staroměstském náměstí

Anketa

Jaký trest navrhujete pro podniky a živnostníky, kteří mají otevřeno navzdory zákazům?

hlasovalo: 14311 lidí

„Podle mého názoru by všichni ti lidé měli nastoupit do covidových jednotek do nemocnic. Já s těmi lidmi z covidových jednotek mluvím, jsou na pokraji sil. Ti lidé, co tam šli demonstrovat, říkají nesmysly. Všichni jsme frustrováni, ale je to přírodní katastrofa. Tito lidé, kteří vystoupili na ‚Staromáku‘, to není reprezentativní vzorek, byli tam podivní lidé, zkrachovalí politici. Například bývalý prezident,“ řekl premiér Babiš pro TV Nova.

A odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. „V reakci na slova premiéra Andreje Babiše v dnešních večerních zprávách na ČT1 a TV Nova prohlašujeme za iniciativu Chcípl PES a zapojené podniky a jednotlivce, že: jsme připraveni nastoupit jako dobrovolníci na covid jednotky, nebo jakékoliv jiné oddělení nemocnice.“ Tuto zprávu na svém profilu zveřejnil člen iniciativy Jiří Janeček.  

Problém nedostatku zdravotníků, o kterém Babiš hovoří, je podle představitelů iniciativy způsoben spíše dlouhodobým podfinancováním zdravotního personálu. „V tuto chvíli však nechceme hodnotit, z jakého důvodu personál v nemocnici chybí. Přijímáme ale hozenou rukavici a dáme dohromady co nejvíce ochotných a schopných lidí nastoupit do nemocnic na výpomoc. Protože společně to zvládneme. Dokonce i bez vás, pane premiére. Stačí nám jen říct, kam a jaké lidi potřebujete. My se zorganizujeme bez vás,“ volají.

„Požadujeme přidělení koordinátora ve věcech dobrovolníků v nemocnicích, a to v termínu do 12. 1. 2021,“ dodávají důrazně směrem k vládě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…