Naštvaný Saša Vondra: Já nosil letáky a mobilizoval lidi, Babiš byl s estébáky. A kdopak to za ním včera stál?

27.05.2019 13:42

Alexandr Vondra je jednou z hvězd letošních voleb do Evropského parlamentu. Voliči ho svými preferenčními hlasy vystřelili z patnáctého místa kandidátky ODS až do Evropského parlamentu. Ve vyjádření pro Český rozhlas vrátil ránu českému premiérovi Andreji Babišovi.

Naštvaný Saša Vondra: Já nosil letáky a mobilizoval lidi, Babiš byl s estébáky. A kdopak to za ním včera stál?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Anketa

Jste spokojeni s výsledky evropských voleb v ČR?

24%
76%
hlasovalo: 7102 lidí
Když český předseda vlády Andrej Babiš komentoval výsledky evropských voleb, rýpl si do Alexandra Vondry z ODS.

„Já pana Vondru vnímám jako člověka, který byl odpovědný za naše předsednictví v rámci Promopro, 770 milionů korun netransparentně utracených. Taky ho vnímám jako ministra obrany, který dával ty sklady, které nás stály miliardu. Je to člověk, který je v politice dlouho a pravděpodobně se neumí živit jinak než v politice,“ řekl doslova Babiš, který je již šest let nepřetržitě členem vlády.

Připomněl tak kauzu Promopro a přípravy prozatím posledního českého předsednictví EU v roce 2009. V kauze rozhodoval i soud a několik úředníků za organizaci předsednictví potrestal, ale Vondra stanul před soudem jen v roli svědka.

Jenže Vondra si to nenechal líbit. „Já se tomu mohu jen smát. Ten pán ze Slovenska, který se v 80. letech promenoval s estébáky někde v Ženevě a v Maroku, když my jsme tady s Jáchymem Topolem a Petrem Placákem roznášeli letáky a mobilizovali lidi, abychom tady měli svobodu a demokracii, mi nemá co radit ani co hodnotit,“ reagoval.

A tím ještě neskončil. Neodpustil si poznámku, že na tiskové konferenci měl Babiš za zády jednoho z lidí, který se na přípravě českého předsednictví z roku 2009 také podílel. „Na té tiskové konferenci měl v pozadí kandidáta do Evropského parlamentu Ondru Kovaříka, který kontrakt s Promopro přímo dojednával. To je absurdita,“ podotkl Vondra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…