Nechci koukat na homosexuály, dovolil si říct herec. Aktivisti už ječí. I žena z TV Nova

20.02.2024 10:22 | Monitoring

Herec Michal Novotný se v rozhovoru pro server iDnes.cz zmínil o tom, že sice má mezi homosexuály spoustu kolegů i kamarádů, ale nechce z toho dělat normu. Za svá slova o gayích i transgenderu se na něj strhla kritika na sociálních sítích zejména z řad aktivistů. Ale nešlo jen o ně. „Jak je možný, že tyhle lidi furt dostávají prostor?“ zaznělo kupříkladu.

Nechci koukat na homosexuály, dovolil si říct herec. Aktivisti už ječí. I žena z TV Nova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Duhový průvod na Letenskou pláň završil LGBT+ festival Prague Pride

Novotný v rozhovoru hovořil mimo jiné o tom, že dělat normu z něčeho, co norma není, je podle něj špatně. „Jak může dvousetkilový chlap žalovat aerolinky, že po něm chtějí zaplatit dvě letenky, když se nevejde na jedno sedadlo? Nechci se vysmívat, třeba za to nemůže, třeba má nemocnou štítnou žlázu, ale když mám prdel za tři lidi, musím si holt připlatit,“ poznamenal. On sám se podle svých slov nechce ani dívat na reklamu na oblečení, kde se objímají dvě ženy nebo dva muži, nebo kde ani nepozná, kdo je jakého pohlaví.

„Mám mezi homosexuály spoustu kolegů i kamarádů, ale nechci z toho dělat normu. Asi to ve svém věku přijímám hůř než o generaci mladší lidi. A říkám to s vědomím, že mě budou lidi mít za homofoba, ale kdo mě zná, ví, že to nejsem ani náhodou,“ řekl Novotný.

Následovala otázka, že se množí dokonce názory, že propagace tématu transgenderu prostřednictvím sociální sítě TikTok je součástí čínské strategie, jak rozkládat západní společnost. „Přičemž čínská verze TikToku naopak podprahově prosazuje silnou maskulinitu a feminitu, aby podpořila tradiční rodinu…“ říká reportérka.

Anketa

Mají čeští zemědělci proč protestovat?

97%
2%
hlasovalo: 46423 lidí
„Tak o tom, co všechno dělá Čína pro to, aby oslabila euroamerickou civilizaci, speciálně Evropu, bychom si mohli povídat půl dne,“ zmínil Novotný. „Číňané jsou chytří a vědí, jací my jsme hlupáci. Mají úplně jiný žebříček hodnot, které my už nevyznáváme: víru v Boha, vážit si rodiny, vážit si vzdělání, vážit si práce. My si nevážíme ničeho z toho. Proto jdeme do prdele. Promiňte mi jadrnější slovník, ale někdy je fajn nazývat věci pravými jmény a být co nejvýstižnější. Občas se děsím toho, jak budu schopen své děti vychovávat. Co jim vlastně se svou náturou předám? Se svým smyslem pro spravedlnost, se svým odporem k sociálním sítím, se svým odporem k debilům a k pokrytectví. Nebudou to mít jednoduché, je mi jich líto,“ dodal Novotný, který podle svých slov nemá rád pokrytectví a přetvářku. „Prostě vyfotit se v půjčených šatech a dělat ze sebe něco, co nejsem, jenom proto, abych získal lajky, mně přijde zrůdné,“ zmínil ještě k tomuto tématu.

Za svá slova k homosexuálům a transgenderu se však na sociálních sítích dočkal kritiky.

„Představte si, že je vám 14 let, se strachem hledáte oporu proto vyjádřit, kým jste a tenhle titulek na vás vypadne při otevření iDNes.cz. Zkuste si dosadit jiný: Nechci v reklamách vidět lidi s nadváhou, tmavé barvy pleti, seniory – vnímáte jak nepřijatelně by to znělo?“ podotkla k titulku ohledně homosexuálů zmocněnkyně vlády pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková.

„Nejsem homofob, ale … jak je možný, že tyhle lidi furt dostávají prostor? Protože jsme země s vysokou tolerancí pro nenávist vůči menšinám. Protože tohle jsou slova, který tak často slýcháme od politiků, že už je to víc normalizovaný než gayové v reklamách,“ zeptal se k rozhovoru také aktivista Kryštof Stupka.

„Prosím? To nemyslí iDnes vážně, že ne?“ vystřihla pasáž, v níž se táže reportérka iDnes.cz na transgender – a Novotného odpověď – novinářka z TV Nova Kateřina Vodvářková.

Přidala se také kandidátka Zelených, Johana Nejedlová. „Až se zas někdo bude ptát proč potřebujeme Prague Pride a manželství pro všechny. Protože tady stále někomu přijde normální do médií říkat, že mu nepřijde normální vidět ve veřejném prostoru gaye. Takhle vypadá homofobie,“ prohlásila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nevim proč, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevodnař , 20.02.2024 12:59:20
ale tento herec nebyl zrovna muj idol!!?? Ovšem po přečteni tohoto přispěvku u mne stoupl na žebřicku popularity!! Vyjadřil moje pocity pri sledovani okolniho světa!!! Mnohokrat DĚKUJI!!!!!!!!!!!!!!! :-)))))))

|  18 |  1

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…