Nejdřív mu pomůžete do křesla... Marek Wollner z ČT ví, že Putin pomohl Trumpovi ve volbách

18.07.2018 17:24

Český novinář a spisovatel Marek Wollner, který coby šéfredaktor reportážní publicistiky ČT stojí například za pořady Reportéři ČT, nebo 168 hodin, se na Facebooku zajímal o osobu amerického prezidenta Donalda Trumpa. Šlo především o jeho setkání s Vladimirem Putinem. Wollner oba pány podezřívá z jednání, které je velice za hranou.

Nejdřív mu pomůžete do křesla... Marek Wollner z ČT ví, že Putin pomohl Trumpovi ve volbách
Foto: archiv ČT
Popisek: Novinář a spisovatel Marek Wollner

Marek Wollner na svůj Facebook napsal: „Nejdřív mu pomůžete do křesla, a když důkazy pro to stále víc vylézají na povrch, pozvete ho na setkání a on je všechny odmítne, protože by jinak přiznal, že jste mu pomohl do křesla. Nikdo nemůže říct, že tyhle propagandistické tahy Putin nehraje nejlíp ze všech.“

Anketa

Zaslouží si prezident Zeman plat 250 tisíc Kč měsíčně bez náhrad?

86%
14%
hlasovalo: 8569 lidí

Naráží tak na podezření, že Donaldu Trumpovi měl údajně ruský prezident Vladimir Putin během amerických prezidentských voleb v roce 2016 velmi výraznou měrou dopomoci do kýženého křesla.

Uživatelka Miroslava Mencová napsala, že jde o ruskou školu.

Jan Tomaštík se trefil do premiéra Andreje Babiše. Zkušenosti businessmana jsou prý poněkud jiné než zkušenosti agenta, ale Andrej Babiš má obě.

Jakub Kment si ale myslí, že Donald Trump v roce 2020 svůj mandát obhájí, a to se ziskem přes 60 %. „Protože stačí dodržovat program, za který byl zvolen,“ řekl Kment.

Později si Marek Wollner všiml, že Donald Trump své tvrzení o odmítnutí ruského vměšování do amerických voleb vzal zpět. „Tak bere zpátečku,“ komentoval to suše Wollner.

Anna Zavadilová v reakci Wollnerovi napsala: „To je přeci kašpar, chudáci Amíci trnou asi jako my, když hlava státu někam vyrazí.“ Trefila se tak zároveň do Miloše Zemana i do Donalda Trumpa.

Jana Spekhorstová, asistentka europoslance Jaromíra Štětiny a předsedkyně Evropské unie žen, píše o překročeném Rubikonu. To proto, že Trump byl kritizován i k Republikánům obyčejně loajální televizní stanicí FOX News.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…