Německo: „Allahu Akbar“. Uprchlík z Iráku. Zradikalizovaný. Více o scéně z Berlína

19.08.2020 12:07

Zprávy o útoku vozidlem se nějakou dobu neobjevily. Toto ticho nyní přerušil teroristický útok v Berlíně. Třicetiletý Iráčan najel opelem astra do několika aut a motocyklů, řval Allahu Akbar a pak vyhrožoval výbuchem krabice s nářadím. A už se ví, kde se mohl radikalizovat.

Německo: „Allahu Akbar“. Uprchlík z Iráku. Zradikalizovaný. Více o scéně z Berlína
Foto: Repro Twitter
Popisek: Auto použité k teroristickému činu v Berlíně

Dle serveru Berlin Spectator se útok odehrál v úterý v noci, kdy Iráčan na dálnici A100 způsobil tři dopravní nehody, zranil 6 lidí, z toho tři těžce, jeden z motoristů je dokonce v ohrožení života. Pachatel byl zadržen policií, která prošetřovala, zda se jednalo o terorismus nebo zda je pachatel psychicky nemocný. Podle agentury AP už vyšetřovatelé došli k názoru, že se skutečně jednalo o islamistický terorismus, i když možnost, že má muž psychické problémy úplně nevylučují.

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21634 lidí
Jak píše Berlin Spectator, kromě zranění se muži podařilo způsobit ještě dopravní zácpu, protože vyšetřovatelé zajišťovali důkazy, a tak zácpa trvala až do středečního rána. V této zácpě uvízlo na 300 lidí, staral se o ně německý Červený kříž.

Pokud jde o škody, třicetiletý muž v černém opelu astra (o voze, který řídil, informoval deník Daily Mail) naboural několik aut, motorek a jeden skútr. Když jeho vůz (dle fotografií deníku značně poškozený) zastavil, dotyčný vylezl, zařval „Allahu Akbar“ a na střechu auta vytáhl plechovou krabici. Pak údajně prohlásil, že pokud se k němu někdo přiblíží, tak všichni zahynou. Policisté pak krabici otevřeli z dálky „silným proudem vody“ a zjistili, že v ní není nic jiného než nářadí. Prohledali i pachatelovo auto. Žádné výbušniny ani stopy po nich nalezeny nebyly.

Jak informovala britská BBC, jedná se o Samrada A., přebývá v zařízení pro uprchlíky a tam také mohlo dojít k jeho radikalizaci.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…