Nepřišli! Bělobrádek kopl do Klause ml. Silně. Jde o migranty

06.11.2019 15:31

Bývalý předseda KDU-ČSL a nynější poslanec Pavel Bělobrádek se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz rozepsal o nápadu Evropské unie zavést institut strpění cizinců. Podle svých slov píše pravdu. A kopl si do SPD a Trikolóry, že nebyli tam, kde se vysvětlovalo strpění cizinců.

Nepřišli! Bělobrádek kopl do Klause ml. Silně. Jde o migranty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Strpění bylo podle Bělobrádka zavedeno v Česku již téměř před třiceti lety na základě mezinárodních smluv. A to poté, co k nim přistoupilo tehdejší Československo, potažmo Česká republika. „Strpění cizince se dostalo přímo do naší azylové legislativy. Fakticky k němu dochází v situaci, kdy cizinci není udělen azyl ani doplňková ochrana, ale právě na základě mezinárodních smluv a legislativy z devadesátých let nemůže být vyhoštěn (např. v jeho zemi probíhá válečný konflikt). Není tudíž pravda, že nyní s tímto nápadem přišla EU, a už vůbec ne, že kvůli rozhodnutí Evropského soudního dvora je požadována novela azylového zákona,“ poznamenává Bělobrádek.

Anketa

Chystáte se oslavovat 30. výročí ,,Sametové revoluce"?

6%
94%
hlasovalo: 27372 lidí

Popsal dále skutečnost, že Ministerstvo vnitra nechtělo udělit azyl několika problémovým žadatelům, ale protože je zatím nemělo kam vyhostit, strpělo je. Český soud však podle Bělobrádka s takto tvrdým postupem nesouhlasil, a tak se obrátil na Evropský soudní dvůr o rozhodnutí, zda udělit, či neudělit azyl. 

„Evropský soudní dvůr dal ale za pravdu Ministerstvu vnitra a jeho přísnějšímu výkladu současné legislativy. Strpění je vůči cizincům daleko tvrdší opatření než azyl. Azylové řízení například trvá roky, je možné se v případě jeho neudělení odvolat a řízení, a tedy i pobyt v ČR protahovat. Pokud azylant (nebo žadatel o azyl) spáchá např. loupež, tak ačkoli by měl jinak nárok na azyl, nově mu azyl udělen nebude. Samozřejmě v takovém případě si už dnes musí odpykat trest uložený soudem,“ poznamenal Bělobrádek se slovy, že EU se nás zastala proti národnímu soudu. 

„Vzhledem k podvrženým informacím, které se šířily některými médii i prohlášeními části eurofobních politiků, byl svolán 24. 10. podvýbor pro migraci a azylovou politiku v Poslanecké sněmovně. Vše zde podrobně vysvětlila ředitelka Odboru azylové politiky MV ČR. Ačkoli byli pozváni všichni poslanci a senátor Ivo Valenta, byl jsem jediný nečlen tohoto podvýboru, který přišel. Je příznačné, že se nedostavil žádný poslanec zvolený za SPD T. Okamury ani nikdo z Trikolóry, od nichž tento nesmysl zazníval,“ zkritizoval Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Předseda hnutí Václav Klaus mladší v minulosti s institutem strpění zdůrazňoval, že není lidským právem někam migrovat. Svět se podle jeho slov velice změnil – a je tu silná nová levice, která má jiné uvažování, než má  ta levice, jakou jsme znávali. „Tito lidé se vám cpou do toho, jak žijete. Nenávídí národy, a proto jásají, když přijde milion migrantů, protože to zničí něco přirozeného,“ řekl.

Jde podle jeho slov o nebezpečnou ideologii. „Co se týká institutu ‚strpění cizince‘, jdou na to sáhodlouhou metodou, neudělají to naráz. Jen chlácholí, že je to zatím hypotetické. „Jde o změnu toho, kdo je azylant a kdo má nárok na základní ochranu. Je to rozšířené o lidi s kriminální minulostí. Říkají, že to chce po nás EU. Ta sice často něco chce, ale tohle zrovna opravdu ne,“ zdůrazňoval předseda hnutí Trikolóra.

„Nulovou toleranci k migraci a všechny tyto věci budeme hájit zcela zásadně, i kdyby na nás plivali jako o život. Jde o český zájem. Nechceme ulice, kam nebudou smět naše děti, protože jsou nebezpečné,“ poukazoval na nevyčíslitelnou hodnotu, kterou zatím naše země má. „Není žádný – ani humánní – důvod se toho zbavovat,“ míní Klaus mladší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…