Nevolte menší zlo! Neopakujme chybu s referendem o premiérovi, ale zabraňme Fialovi mít ústavní většinu, vyzval Vondráček

23.09.2022 13:39 | Ze sítí

„Nevolte menší zlo,“ právě s takovým poselstvím se na voliče v rámci začínajících komunálních a senátních voleb obrátil předseda Svobodných Libor Vondráček. Podle jeho slov totiž hlas voličů propadne hlavně, když budou volit toho, kdo stejně nikdy nebude hájit jejich zájmy.

Nevolte menší zlo! Neopakujme chybu s referendem o premiérovi, ale zabraňme Fialovi mít ústavní většinu, vyzval Vondráček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí
„Právě volba menšího zla nás dostala naši zemi do stavu, ve kterém jsme dnes. Právě snaha vymést čerta ďáblem způsobila, že si tady nežijeme zrovna jako v ráji,“ připomněl Vondráček výsledky loňských parlamentních voleb, které místo slibované změny u některých voličů vyvolávají obzvláště v poslední době velké rozpaky. 
 
Libor Vondráček zároveň připomněl, že jeho strana vyslala své kandidáty v celkem 97 obcích po celé České republice. „Všichni ve svých obcích zvolili tu cestu, která je podle nich nejvhodnější k tomu, aby mohli pro svou obec odvést tu nejlepší práci. Nikdo z ústředí jim nemluvil do toho, s kým smí a nesmí spolupracovat, ani co mají prosazovat. Ideologicky ukotvené socialisty vzhledem k našim heslům jistě ani nenapadlo s námi dělat předvolební koalice. Vše ostatní je ale o tom, že konkrétní členové Svobodných ve své obci nejlépe znají místní podmínky a mají tedy nejlepší předpoklad reagovat na trápení místních lidí správně a se správnými lidmi v partě,“ vysvětlil Vondráček široké spektrum partnerů, se kterými Svobodní při letošních komunálních volbách spolupracují. 
 
 
„Naše kandidáty zavazuje pouze naše komunální zásady, které každý kandidát podepsal, a které vám mimo jiné zaručují, že se v obci nikdy nebudou podílet na vaší převýchově. Ve volbách nás tak zastupují lidé, kteří chtějí mít ze svých obcí ostrůvky svobody a stability v moři sociálních inženýrů! Dát šanci našim kandidátům je první krok, aby se více svobody dostalo i do vyšších pater politiky,“ připomněl hlavní zásady předseda Svobodných.
 

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí
Libor Vondráček by si také přál, aby to byli právě kandidáti Svobodných, kteří z veřejné správy dostanou co nejvíc lidí, kteří se podíleli na počínání posledních vlád. „Ale nedělejme z těchto voleb referendum o vládě. Plody „referenda o Babišovi“ sklízíme dnes, tak tu chybu neopakujme v opačném gardu a volme ve svých obcích srdcem a rozumem,“ dodal Vondráček, podle kterého však u senátních voleb, které se konají souběžně s komunálními, půjde o trochu něco jiného. 
 
„Tam je skutečně třeba zabránit tomu, aby zde vznikla ústavní většina, ochotná vládě schválit kdykoliv a cokoliv. Ani zde to, ale nelze brát dogmaticky, neboť čistý dres ze špatného člověka dobrého neudělá,“ varoval Vondráček a připomněl slavný citát: „Věří se v Boha, v krásu či ideu. Politikům se nevěří, ti se kontrolují.“ 
 
Neprosím vás tedy o to, abyste uvěřili tomu, že naše kandidáty po volbách již nebude třeba kontrolovat. Netvrdím, že po jejich zvolení máte přestat používat vlastní rozum a máte je jen slepě následovat. Prosím vás, abyste jim dali šanci ukázat co v nich je, protože ostatní už nám to mohli ukázat a většinou to zrovna hitparáda nebyla,“ obrátil se na prosbu k voličům Libor Vondráček, který zdůraznil, že kandidáti Svobodných v senátních a komunálních volbách chtějí poctivou prací a osobním příkladem vrátit důvěru v to, že volbami je možné něco změnit. 
 
„Zejména ovšem chtějí vrátit důvěru Vám samotným, ve váš vlastní úsudek, ve vaše schopnosti se o sebe postarat i ve vaše nejbližší, kterým věřte víc než politikům,“ uzavřel Vondráček. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …