Prorusky se nejvíce chovají bruselští úředníci a jejich přisluhovači, udeřil Vondráček

07.09.2022 21:27 | Komentář

Premiér Petr Fiala se opakovaně obul do organizátorů sobotní demonstrace na Václavském náměstí, když je obvinil z toho, že jde o síly, které se hlásí k proruské orientaci. Na jeho slova reagoval předseda Svobodných Libor Vondráček, který kontroval tím, že nejvíce prorusky se chovají bruselští úředníci a jejich přisluhovači v ČR. Ti podle jeho slov mohou za to, že je naše země závislá na Rusku.

Prorusky se nejvíce chovají bruselští úředníci a jejich přisluhovači, udeřil Vondráček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

„Jestli proruskou silou je taková síla, která zlepšuje ruskou pozici vůči naší vlastní zemi, pak nejvíc prorusky se už řadu let chovají bruselští úředníci a jejich političtí přisluhovači v ČR, kteří zejména zelenou aktivistickou politikou nahnali naši zemi do závislosti na Rusku,“ prohlásil předseda Svobodných a právník Libor Vondráček, podle kterého je komentář Petra Fialy podobným svalováním viny na jiné, jako když řekl, že za současnou situaci může selhání trhu.

„Místo přemýšlení nad tím, na koho svalí vinu, by měl premiér přemýšlet o tom, jak řešit energetickou krizi bez toho, aniž by si nechal radit v Německu. Zatím se drží však hesla: Německo, náš vzor!“ uvedl Vondráček, který si myslí, že právě německá politika "Energiewende" je jednou z nejzásadnějších příčin současné drahoty.

„A místo přehodnocení této politiky Němci dál jen překrývají problémy roztáčením inflační spirály. Za posledních 10 let dotovala německá vláda zelenou energii částkou 13,6 bilionu korun a za poslední půlrok rozdala 2,3 bilionu korun, čímž z mnoha Němců vytvořila závisláky na dávkách. Místo toho mohla postavit 30 jaderných elektráren a místo překrývání následků mohly být vyřešeny příčiny,“ vypočítává rozmařilou dotační politiku našich západních sousedů Vondráček.

Předseda Svobodných tak zároveň naráží na opatření české vlády, která v mnoha ohledech připomínají ta německá. „Vláda bude zřejmě dál podporovat Green Deal a dál bude roztáčet inflační spirálu Jurečkovou politikou a la Maláčová. Jestli se to nezmění, pak další demonstrace budou logicky následovat, ať už o nich Petr Fiala nebo Martin Kuba říkají cokoliv,“ dodal Libor Vondráček.

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…