Nezodpovědný sobec! Novinář Etzler už „sejmul“ i svého bratra, který leží s covidem na JIP

27.11.2021 21:10

Novinář Tomáš Etzler to nyní pořádně schytává na sociálních sítích za svůj výrok o neočkovaných, kvůli němuž čelí i trestnímu oznámení. V říjnu totiž prohlásil, že „neočkovaní neumírají dost rychle“. V nemocnici na JIP však nyní s covidem leží i jeho neočkovaný bratr, herec Miroslav Etzler, který bojuje s oboustranným zápalem plic. „To se zas vyrojilo hňupů,“ odráží novinář na svém twitteru kritiku.

Nezodpovědný sobec! Novinář Etzler už „sejmul“ i svého bratra, který leží s covidem na JIP
Foto: Repro Facebook
Popisek: Tomáš Etzler moderuje debatu Nory Fridrichové, Davida Smoljaka a Zdeňka Šarapatky

Herec Miroslav Etzler dnes prý lituje toho, jak dlouho váhal, zda se má očkovat. „Dostal jsem silnou covidovou ataku spojenou s oboustranným zápalem plic. Jsem na kyslíku a další vývoj spíš tuším, než vím. A ano, nebyl jsem očkován. Nenechat se očkovat byla obrovská chyba. Prosím, pokud můžete, udělejte to!“ napsal Miroslav Etzler na Instagramu.

Celá záležitost vyznívá ještě drastičtěji v souvislosti s nedávným prohlášením jeho bratra, který je naopak dlouhodobým zastáncem očkování. „Neočkovaní neumírají dost rychle,“ navezl se Tomáš Etzler v říjnu do všech lidí, kteří vakcínu odmítají a pak plní nemocnice.

Ani advokátka a bývalá poslankyně Jana Zwyrtek Hamplová neváhala, a na Etzlera se proto rozhodla podat trestní oznámení. Tomáš Etzler se kvůli vlně odporu posléze snažil své vyjádření mírnit tím, že těmito drsnými slovy chtěl apelovat na nutnost očkování, které tehdy odmítal i jeho mladší bratr. Cílem prý bylo vysvětlit svým nezodpovědným, sobeckým či hloupým spoluobčanům vážnost epidemické situace.

Svými slovy samozřejmě pobouřil především ty, kteří očkování odmítají. Právě je nyní na sociálních sítích označil za „hňupy“: „To se zas vyrojilo voličů Volného bloku, SPD, Trikolóry a jiných hňupů,“ poslal odpůrcům očkování jasný vzkaz.

 

 

V následné diskusi pod jeho příspěvkem jej někteří diskutéři podpořili, jiní jej naopak naprosto sepsuli.

Mezi prvními reagujícími lidmi se ozval údajný volič ODS, který se snažil Etzlera brzdit s připomínkou jeho nedávného vyjádření o neočkovaných, což dal do souvislosti právě s jeho nemocným bratrem. Toho ale Etzler starší rázně odrazil a svého bratra navíc odznačil za „nezodpovědného sobce“, který se nenechal očkovat, ač je otcem malého chlapečka.

 

 

 

„Máte pravdu, útočí na vašeho bratra: prý kolik dostal za tu komedii v nemocnici. Bratrovi přeji brzké uzdravení, je to silný chlap, dostane se z toho,“ vyjádřila se uživatelka Michaela Michaela.

„Co se vám přihodilo?… proč nazýváte jakékoliv voliče či příznivce kohokoliv hňupi?… volby od slova volit… svobodná vůle voliče,“ nechápala uživatelka Daniela.

„Neočkovaní umírají dost pomalu, nezapomeňte!“ rýpl si do Tomáše Etzlera další komentující spolu s kontroverzní citací jeho slov.

Navázal na něj přispěvatel do diskuse David Mareček, který se do Etzlera opřel, že tato slova mohl z úst vypustit snad jen pod vlivem alkoholu. „Zajímala by mě aktuální hladina alkoholu v krvi, když vyzvracel tuhle hlášku,“ nebral si servítky.

Jiní kritizovali, že ani ve chvíli, kdy ve vážném stavu leží na JIP jeho nenaočkovaný rodinný příslušník, není s to vzít svá slova zpět a přiznat, že přestřelil. „Není nad to si pořádně naběhnout na vidle, co? Čekal bych tedy aspoň podobnou sebereflexi jako od vašeho bratra, ale vidím, že to je marné...,“ zněla další reakce.

Zdeňka Boráková Etzlerovi poradila, ať si z těch „agresivních idiotů“ nedělá těžkou hlavu:

„Vašemu bratrovi přeju hodně zdraví, je mi ho líto. Určitě na něj myslí hodně lidí. On to zvládne! A vám také zdraví! Idiotů si nevšímejte. Vím, je to těžké. Jsou agresivní,“ napsala.

Tomáš Etzler trvá na tom, že očkování snižuje možnost nakažení a hrozbu těžkého průběhu, jeho bratr je mu důkazem. Dokud to lidé nebudou brát vážně, budeme za to podle něj dál platit daň ve smyslu doplácení na protiepidemická opatření. Výhrůžky „zkrachovalých politiků a jiných individuí“ jej prý nerozhodí.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…